Temat: Serek wiejski z mikrofali?

Jem go codziennie na śniadanie i zastanawiam się czy po podgrzaniu w mikrofalówce straci swoje wartości odżywcze i czy jest w ogóle zjadalny pod taką postacią. Piekarnik odpada, od razu mówię.

Ty tak serio??? :| Na samą myśl to dla mnie jakaś masakra. Pomijając to, że jedzenie z mikrofali jest dla mnie już ostatecznością a walory smakowe pozostawiają wiele do życzenia, to podgrzewanie serka wiejskiego to dziwny pomysł. Ale dlaczego chcesz go podgrzewać? Myślisz, że będzie smaczniejszy? 

Znudziła mi się jego "normalna" wersja.

Dziękuję za opinię.

ale tak sam serek wiejski podgrzany i zjedzony solo? jak dla mnie bez sensu. jadlam kiedys zapiekane papryki z miesem mielonym, pieczarkami, pomidorami, pokryte na wierzchu serkiem wiejskim i po podgrzaniu w piekarniku serek fajnie sie roztopil i ciagnal. ale tak samego serka bym nie podgrzewala.

No wiesz, szczerzę myślę że będzie paskudny. To tak jakby podgrzać jogurt naturalny. Jesli znudziłaś się serkiem wiejskim to pomyśl o dodatkach: daj np. rzodkiewki, paprykę albo ogórka. Dobry jest z pestkami dyni lub słonecznika. Jak chcesz na słodko do dorzuć rodzynki. Widziałam też wersję z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem, ale szczerze mówiąc nie próbowałam.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.