Temat: Ketchup

Czy Wy często jecie ketchup? I wgl czy jest polecany przy diecie? 
keczup jak najbardziej, byleby dobrej jakosci. zwroc uwage na skladniki, w niektorych jest strasznie duzo cukru!
Jem często, najczęściej dodaje do leczo, rzadko do pizzy, parówek, czy pieczonego fileta z indyka jako kiełbasy, ale wtedy daje w hurtowych ilościach... najbardziej lubię Kotlin Pikantny, ketchup MUSI BYĆ pikantny! Kupiłam ostatnio jakiś light (chyba ok 60 kcal w 100 g), ale był niedobry, brakowało ostrości
Ja odstawiłam ketchup na rzecz musztardy mmmniam :)) Jem ją ze wszystkim, nawet z twarogiem. A jeśli ketchup to tylko ten lepszej jakości np. z Włocławka (za słoiczka), nie żaden Tortex czy inne gó*** za przeproszeniem, w którym pełno cukru i innych dziwnych, nieznanych mi E330 i innych E...
Tak, ketchup Włocławka jest genialny, kojarzy mi się z takim, który robiła moja babcia ;)
Chociaż przecier pomidorowy z tej samej firmy przyprawiony do kanapki też świetnie smakuje :)
Polecam sosy Winiary barbeque lub salsa są jak ketchup a mają niewiele kalorii:)
ketchup jem zawsze, bo zawsze jem chleb z serem, a do sera musi byc ketchup ! : p
kocham!uwielbiam;D z moim mężem zjadamy średnio 1-2 tygodniowo;D ja osssstry a on łagodny, zawsze bez konserwantów! ostatnio napadło nas tez na musztarde zaczelismy pakowac do wszystkiego gdzie ketchup ale juz nam  przeszło;P czesto tez zajadamy sie sosem czosnkowym-w proporcji tyle jogurtu ile majonezu plus czosnek wg uznania;) mój jest tym wniebowzięty, zionie potem na km;P
*1-2 OPAKOWANIA tygodniowo;)
niecierpię ketchupu i tych "słoikowych" wynalazków. jedynie mam fajną i sprawdzoną, oryginalną importowaną musztarde dijon z francji, którą i tak użyje raz na ruski rok. nie ma w ogole cukru i innego syfu. 0,7węgla w 100gramach i 3 kcal. kosztuje niemal 20 zł za malutki słoiczek, ale jest tego warta :L)
Hm...ja kiedyś dodawałam ketchup do wszystkiego, teraz zrezygnowałam. Przestał mi smakować:P Ale na diecie chyba można:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.