29 stycznia 2011, 12:33
Siemanko..
Czy macie jakieś fajne przepisy, żeby przyrządzić kurczaka na obiad? Nie smażone... Chciałam spróbować czegoś nowego, czekam na propozycje :)
29 stycznia 2011, 13:04
szaszłyki z kurczaka, cebuli, pieczarek(+ew.papryka jak lubisz), troche przyprawy do grilla i do piekarnika ;D mniam ;)
- Dołączył: 2010-12-08
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3810
29 stycznia 2011, 13:05
A co złego jest w sporadycznm smażeniu na tłuszczach dymiących w wysokich temperaturach (np. smalcu) ? Czy po prostu chodzi o delikatny żołądek ?
29 stycznia 2011, 13:29
Nie, po prostu nie chcę bardzo kalorycznych dań. W sumie mi najbardziej chodzi o to, żeby nie było panierek.
Spróbuję szaszłyków :) Dzięki za pomysł :)
- Dołączył: 2006-05-18
- Miasto: Efate
- Liczba postów: 3389
29 stycznia 2011, 13:33
Ja uwielbiam pieczone udka kurczaka. Oczywiście bez tłuszczu. Posypuję je odrobiną soli, mieszaniną suszonych ziół ekologicznych, do tego czosnek granulowany, papryka słodka w proszku i majeranek. Na to oczywiście cebulka. Na dno rondla sypę trochę soli, to mięso nie przywiera i nie przypala się. Paluszki lizać.
29 stycznia 2011, 13:36
galaksy, Ty to w piekarniku robisz?
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
29 stycznia 2011, 13:56
dzisiaj robię moje ulubione danie chińskie:) bez odrobiny tłuszczu,wolę oliwe dodac do surówki i wten sposób uzupełniam tłuszcze. Nic nie smaże na tłuszczu tylko na suchej patelni albo w piekarniku.
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
29 stycznia 2011, 13:58
inne opcje z piekarnika to:
- filet bądź pałki w marynacie jogurtowej-curry (pieprz, sos sojowy, jogurt, curry,zioła prowans.,czosnek)
- filet/pałki po włosku w pomidorach z puskzi z bazylią i oregano z czosnkiem (na ryżu)
- filet na warzywach
- filet w sosie mleczno-koperkowym na kaszy gryczanej
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
29 stycznia 2011, 14:00
aaa i lubię też takie kotleciki: mielę fileta, dodaję przesmażone pieczarki z cebulką i czosnkiem, koperek, szczypior, przyprawy,zioła, jajko i łyżkę otrębów. smażę na suchej patelni płaskie placuszki drobiowe. pycha są z sosem czosnkowym na jogurcie z surówką z pekinki:)
3 lutego 2011, 10:49
Ryż biały można jeść bez obaw, np. 2 łyżki do jednego dania?