28 stycznia 2011, 22:12
Miałam dziś ogromną ochotę na zupę, taką wiosenną, lekką zupkę. :)
Kupiłam już mrożonkę (kalafior, marchew, brukselka, fasolka szparagowa, por, seler, zielony groszek), ale nie mam pomysłu na czym ją ugotować. Nie chcę na mięsie, bo go nie jem. Na kostce rosołowej wypali? :D [jak już to daję pół porcji tej kostki, bo wg mnie są zbyt słone]
Zabielacie taką zupkę np. jogurtem?
Niestety w zupach jestem cienka, bo u mnie w domu ŻRE się mięcho i ziemniaki. :3
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
28 stycznia 2011, 22:14
ja ostatnio robiłam z mrożonki, dorzuciłam 3 łyżki kaszy manny (można jaglanej) i zabieliłam mlekiem. Można dodać rozmącone jajko.
aaa i dużo koperku wsypałam
28 stycznia 2011, 22:26
pewnie, że na kostce wypali. Ja też często kupuję gotowe mieszanki warzyw na zupkę i nawet na opakowaniu karzą dać kostkę rosołową. I ja osobiście nie zabielam takich zup, bo dzięki temu mają malutko kcal ;]
- Dołączył: 2010-10-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 4405
28 stycznia 2011, 22:30
Ja nie daję ani mięsa, ani kostki rosołowej, tylko sam bulionik z warzyw. Choć trzeba przyznać, że nie jest wtedy tak intensywna w smaku.
- Dołączył: 2010-05-01
- Miasto: Dublin
- Liczba postów: 6339
28 stycznia 2011, 22:40
Na kostce jak najbardziej, ale czemu z mrozonki a nie ze swiezych warzyw? Polecam zupe z cukini, z pora i ziemniakow, ze szparagow lub. z zielonego groszku(oczywiscie kazda osobno)
- Dołączył: 2008-12-16
- Miasto: Madagaskar
- Liczba postów: 1515
28 stycznia 2011, 23:03
ja dziś na tvn style w "Rewolucjach na talerzu" widziałam fajne wariacje zupy pomidorowej i była jedna wersja pomidorówki ze świeżymi warzywami :) może Ci się przyda, znajdziesz tutaj przepisy: http://www.tvnstyle.pl/news/3573/view