Temat: pieczenie ciasta...

witam ;)
przybywam z pytaniem. wiem, ze 'pewien typ' ciast jest baaaardzo niezdrowy, ale...
jeśli juz jestescie zmuszone: co dodajecie do ciasta - masło czy margarynę?
Zależy do jakiego, ale zwykle dają margarynę Kasię :D Nawet blachę/prodiż smarują margaryną.
Maslo. Nie lubie sztucznych produktow.
Margarynę! a blachy nie smaruję żadnym tłuszczem, tylko wykładam papierem do pieczenia. 
margarynę, najczęściej "Palmę"
Pasek wagi
Zalezy do jakiego ciasta ! Jak robie ciacho np: kruche czy jakas babke to daje margaryne , a do ciasta z kremem daje maslo . A blache wykladam papierem do pieczenia :)
...a najbardziej lubię biszkopt - nie potrzeba ani masła, ani margaryny :}
Najzdrowsze ponoc jest ciasto drożdżowe:)
Pasek wagi
do drożdżowego, do kremów itp zawsze masło
Margarynę- tą z murzynkiem :D

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.