- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
16 listopada 2015, 10:48
kasza jaglana nie ma wlasciwosci odkwaszajacych. Ludzki organizm jest buforem, jakbys zmienila ph krwi to lezysz na OIOM- ie. Pozatym kwasy organiczne nie niosa za soba niebezpieczenstwa zakwaszenia.
16 listopada 2015, 11:03
Wszędzie czytam jednak, że kasza ma właściwości zasadotwórcze - przynajmniej w 3 książkach i w internecie tak piszą (lekarz też mi tak powiedział), dlatego wydaje mi się to dość wiarygodne i bezpieczniejsze niż oczyszczanie chemiczne, no ale ... mogę się mylić.
16 listopada 2015, 11:09
Nie oczyscisz sie chemicznie w domu :) Z dietetycznego punktu widzenia to glupota. Odkwaszanie jest teraz w modzie . Obecnie modnie jest miec nietolerancje na gluten , laktozę lub przynajmniej sie odkwaszac. Idzie zima wiec po nowym roku pewnie powrot mody na hashimoto.
16 listopada 2015, 11:10
No dobrze a co Ty byś polecał na oczyszczenie z toksyn, odkwaszenie organizmu? Masz może jakiś sposób?
16 listopada 2015, 11:14
ALergie i uczulenia biorą się ze złego odżywiania, ze spożywania produktów, które sa coraz bardziej bogate w konserwanty, ulepszacze. Kiedys nie było az tylu zachorowań na tego typu choroby.
16 listopada 2015, 11:33
Nigdy zadnego pacjenta nie odkwaszalem, gdyz jak juz pisalem wczesniej kwasy organiczne nie zaburzaja buforow organizmu w znaczacy sposob.Racjonalnym wyjsciem jest ZAWSZE jest odpowiednia dieta prowadzona w sposob ciągly. Okresowe rzucanie sie na irracjonalny detoks nie zastapi zmiany nawykow i czystego menu.
Edytowany przez Havock 16 listopada 2015, 11:48
16 listopada 2015, 12:49
Nie wolno tak często jadać jaglanki... Najzdrowiej jest z częstotliwością ok. 3 razy w tygodniu. Poczytaj o tym. Głównie chodzi o jej odczyn, który w nadmiarze szkodzi organizmowi. Lepiej postawić na zrównoważoną, zbilansowaną i zdrową dietę ;)