Temat: Serek topiony czy masło?

Jak myślicie co będzie dobrym wyborem do kanapek ? Serek topiony czy masło ? ;)

Wydaje mi się, że masło. W serku topionym za dużo chemii.

Serek topiony to sam syf, tłusty, słony i do tego w zasadzie bezwartościowy.

Pasek wagi

maslo. najleiej takie prawdziwe, bez zadnych ulepszaczy. serek topiony to sama chemia ..

Ok dzięki :)

Maslo...bo naturalne,zdrowe,ma witaminy samo w sobie,nieprzetworzone,bez utwardzonych tluszczow...oczywiscie maslo a maslo to dwa rozne produkty.Ja wybieram bez barwnika( tak,tak...trzeba to sprawdzac czytajac sklad),min.82%  tluszczu,smaruje cienko.

Serek topiony to zwykle nie serek a mieszanina wody,tluszczow,barwnikow,konserwantow,emulgatorow,wzmacniaczy smaku i zapachu i soli...nawet gdy to jest serek to juz wytwor czegos...serek z sera...ale wybor nalezy do kazdego z nas.

Ja nie smaruję niczym :) 

Pasek wagi

Masło, ale poeksperymentuj też np. z awokado ;) 

malinka8991 napisał(a):

Ja nie smaruję niczym :) 

Ja też do tej pory niczym nie smarowałam, lecz muszę troszkę ciałka nabrać ;)

sylwiafit91 napisał(a):

Masło, ale poeksperymentuj też np. z awokado ;) 

dokladnie to mialam pisac awokado rulezzz. dobrze dojrzale plasterek rozsmarowujesz i juz. ile zdrowiej niz maslo! (nie wspominajac o serku)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.