- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 czerwca 2015, 17:07
Jw, na serio nie wiem. :P Takie z owocami, wiecie o co chodzi. Wyglądają podobnie, no ale chyba muszą się czymś różnić oprócz nazwy, prawda? Jak wygląda mniej więcej ich kaloryczność/100g?
28 czerwca 2015, 18:06
serio, Google ci odpowiedzą.
ucierane to maka, maslo, cukier, skrobia i smietana, a biszkopt to cukier, maka i jajka. Różnią się konsystencja i smakiem. Biszkopt sam to ok. 300 kcal/100g (duzo, ale trzeba pamiętać ze jest dość lekki) a ucierane nie wiem.
28 czerwca 2015, 18:45
Dziękuję za odpowiedzi. A jak to wyczuć w smaku/konsystencji? Ciasto z drobnymi owocami (konkretnie jagody ;)) to zazwyczaj ucierane czy biszkoptowe? Przepraszam za tyle pytań, ale jestem zielona w temacie. ;)
28 czerwca 2015, 18:53
Dziękuję za odpowiedzi. A jak to wyczuć w smaku/konsystencji? Ciasto z drobnymi owocami (konkretnie jagody ;)) to zazwyczaj ucierane czy biszkoptowe? Przepraszam za tyle pytań, ale jestem zielona w temacie. ;)
ucierane jest wilgotniejsze dzieki dodatkowi tluszczu, biszkopt jest suchy ;)