Temat: Produkty bez potasu

pomozecie ? Potrzebuje produktow ktore maja jak najmniej potsu lub taki jadlospis. Nigdzie nie moge tego wyszukac. Z gory dziekuje

bez czego? potsu?

openbar napisał(a):

bez czego? potsu?

Potasu*

Chodzi chyba o potas, ale popraw to, bo i w tytule i w treści wątku zrobiłaś taką dziwną literówkę.

Jeżeli chodzi o dietę z małą ilością potasu to nie ma konkretnych wytycznych co wolno jeść. Je się wszystko tylko unikać trzeba produktów, które mają dużo potasu. Wpisz w wyszukiwarkę które produkty zawierają potas w odczuwalnej dla organizmu części (bo za dużo by wymieniać) i wyeliminuj je z diety. Całą resztę jedz normalnie

produkty których musisz unikać:

1.  takie warzywa jak: ziemniaki, surowe buraki, brukiew, bakłażany, cukinie, czosnek, koperek zielony, pomidory, szpinak, bób, botwinka, chrzan, groszek zielony, kalarepa, pietruszka, grzyby, koncentrat pomidorowy.
2. Owoce: agrest, banany, brzoskwinie, morele, porzeczka czerwona, porzeczka czarna, winogrona, ananasy, suszone owoce, soki i koncentraty owocowe.
3. Produkty zbożowe: kasza gryczana, jęczmienna, otręby pszenne, płatki kukurydziane, płatki owsiane, pszenne, pieczywo żytnie, pieczywo chrupkie, chleb pumpernikiel.
4. wyroby cukiernicze: kakao, czekolada, chałwa, orzechy, rodzynki, makowiec.
5. Suche nasiona roślin strączkowych.
6. Ryby

a resztę jedz normalnie i tyle.

z pierwszej lepszej strony.

MissMarisol napisał(a):

1.  takie warzywa jak: ziemniaki, surowe buraki, brukiew, bakłażany, cukinie, czosnek, koperek zielony, pomidory, szpinak, bób, botwinka, chrzan, groszek zielony, kalarepa, pietruszka, grzyby, koncentrat pomidorowy.2. Owoce: agrest, banany, brzoskwinie, morele, porzeczka czerwona, porzeczka czarna, winogrona, ananasy, suszone owoce, soki i koncentraty owocowe.3. Produkty zbożowe: kasza gryczana, jęczmienna, otręby pszenne, płatki kukurydziane, płatki owsiane, pszenne, pieczywo żytnie, pieczywo chrupkie, chleb pumpernikiel.4. wyroby cukiernicze: kakao, czekolada, chałwa, orzechy, rodzynki, makowiec.5. Suche nasiona roślin strączkowych.6. Rybyz pierwszej lepszej strony.

Tak tylko ze podalas te ktore maja jak najwiecej potasu

Babli napisał(a):

MissMarisol napisał(a):

1.  takie warzywa jak: ziemniaki, surowe buraki, brukiew, bakłażany, cukinie, czosnek, koperek zielony, pomidory, szpinak, bób, botwinka, chrzan, groszek zielony, kalarepa, pietruszka, grzyby, koncentrat pomidorowy.2. Owoce: agrest, banany, brzoskwinie, morele, porzeczka czerwona, porzeczka czarna, winogrona, ananasy, suszone owoce, soki i koncentraty owocowe.3. Produkty zbożowe: kasza gryczana, jęczmienna, otręby pszenne, płatki kukurydziane, płatki owsiane, pszenne, pieczywo żytnie, pieczywo chrupkie, chleb pumpernikiel.4. wyroby cukiernicze: kakao, czekolada, chałwa, orzechy, rodzynki, makowiec.5. Suche nasiona roślin strączkowych.6. Rybyz pierwszej lepszej strony.
Tak tylko ze podalas te ktore maja jak najwiecej potasu
tak, tylko że napisałam Ci jak byk żebyś jadła wszystko poza tym. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.