- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
11 czerwca 2015, 20:32
pomozecie ? Potrzebuje produktow ktore maja jak najmniej potsu lub taki jadlospis. Nigdzie nie moge tego wyszukac. Z gory dziekuje
Edytowany przez 35271754f5320702fa63372434e56427 11 czerwca 2015, 20:55
11 czerwca 2015, 20:49
bez czego? potsu?
Potasu*
11 czerwca 2015, 20:50
Chodzi chyba o potas, ale popraw to, bo i w tytule i w treści wątku zrobiłaś taką dziwną literówkę.
Jeżeli chodzi o dietę z małą ilością potasu to nie ma konkretnych wytycznych co wolno jeść. Je się wszystko tylko unikać trzeba produktów, które mają dużo potasu. Wpisz w wyszukiwarkę które produkty zawierają potas w odczuwalnej dla organizmu części (bo za dużo by wymieniać) i wyeliminuj je z diety. Całą resztę jedz normalnie
11 czerwca 2015, 20:55
produkty których musisz unikać:
1. takie warzywa jak: ziemniaki, surowe buraki, brukiew, bakłażany, cukinie, czosnek, koperek zielony, pomidory, szpinak, bób, botwinka, chrzan, groszek zielony, kalarepa, pietruszka, grzyby, koncentrat pomidorowy.
2. Owoce: agrest, banany, brzoskwinie, morele, porzeczka czerwona, porzeczka czarna, winogrona, ananasy, suszone owoce, soki i koncentraty owocowe.
3. Produkty zbożowe: kasza gryczana, jęczmienna, otręby pszenne, płatki kukurydziane, płatki owsiane, pszenne, pieczywo żytnie, pieczywo chrupkie, chleb pumpernikiel.
4. wyroby cukiernicze: kakao, czekolada, chałwa, orzechy, rodzynki, makowiec.
5. Suche nasiona roślin strączkowych.
6. Ryby
a resztę jedz normalnie i tyle.
z pierwszej lepszej strony.
Edytowany przez 4908d83ae08fd2734e35e3483a2a6f58 11 czerwca 2015, 20:56
11 czerwca 2015, 20:57
1. takie warzywa jak: ziemniaki, surowe buraki, brukiew, bakłażany, cukinie, czosnek, koperek zielony, pomidory, szpinak, bób, botwinka, chrzan, groszek zielony, kalarepa, pietruszka, grzyby, koncentrat pomidorowy.2. Owoce: agrest, banany, brzoskwinie, morele, porzeczka czerwona, porzeczka czarna, winogrona, ananasy, suszone owoce, soki i koncentraty owocowe.3. Produkty zbożowe: kasza gryczana, jęczmienna, otręby pszenne, płatki kukurydziane, płatki owsiane, pszenne, pieczywo żytnie, pieczywo chrupkie, chleb pumpernikiel.4. wyroby cukiernicze: kakao, czekolada, chałwa, orzechy, rodzynki, makowiec.5. Suche nasiona roślin strączkowych.6. Rybyz pierwszej lepszej strony.
Tak tylko ze podalas te ktore maja jak najwiecej potasu
11 czerwca 2015, 21:06
Tak tylko ze podalas te ktore maja jak najwiecej potasu1. takie warzywa jak: ziemniaki, surowe buraki, brukiew, bakłażany, cukinie, czosnek, koperek zielony, pomidory, szpinak, bób, botwinka, chrzan, groszek zielony, kalarepa, pietruszka, grzyby, koncentrat pomidorowy.2. Owoce: agrest, banany, brzoskwinie, morele, porzeczka czerwona, porzeczka czarna, winogrona, ananasy, suszone owoce, soki i koncentraty owocowe.3. Produkty zbożowe: kasza gryczana, jęczmienna, otręby pszenne, płatki kukurydziane, płatki owsiane, pszenne, pieczywo żytnie, pieczywo chrupkie, chleb pumpernikiel.4. wyroby cukiernicze: kakao, czekolada, chałwa, orzechy, rodzynki, makowiec.5. Suche nasiona roślin strączkowych.6. Rybyz pierwszej lepszej strony.