Temat: Kotlety sojowe?

Jecie kotlety sojowe?
Zdrowe?
co to wogóle tak dokładnie jest?
dużo ma kcl?
Jak to się przyrządza?
ja jadlam takie ala schabowe.. pogotowac a pozniej usmazyc jak schabowe ale na tluszczu to na diete nie bardzo lepiej gotowane
ja dziś zrobiłam sobie ''a la schabowe'' najpierw 2h w wodzie później na tafle bez panierki wyszly smaczne :P 25kcal około ma jeden
ja jem ugotowane na kostce rosołowej :)
Ja polecam kotlety ugotowane na kostce rosolowej .Potem namoczyc w rozbeltanym jajku i podsmazyc na patelni teflonowej bez tluszczu.Mniam 
uwielbiam sojowe i jakoś nie widzę przeciwwskazań. najlepiej jest je gotować w bulionie ok 15 min - są najsmaczniejsze wtedy
kiedyś w panierce teraz bez panierki w samym jajku :)

klusseczka aż 2 godziny w wodzie ??? 


Ja z powodu tego, że mój organizm nie toleruje mięsa od czasu do czasu jem takie kotlety. 



Jak mi się nie chce bawić to do wody z bulionem na 15 minut żeby zmiękły a potem w panierkę i podsmażyć tak jak schabowe. 


A jak mam trochę więcej czasu to do wrzucam na 15 minut do bulionu obtaczam w panierkę i na 20 minut do piekarnika -też się spieką ale bez tłuszczu :) 
kotlety sojowe nie za często bo nie są zbyt wartościowe.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.