15 stycznia 2011, 15:42
Znacie jakiś przepis na obniżoną kaloryczność mielonego;D?
Smazyć go na teflonie, z czym czy jak ? ;p
15 stycznia 2011, 15:47
najlepiej zrób tak jak ja,mielę pierś z kuraka,doprawiam jak mielone formuję kotleciki i smażę na teflonie,na odrobince oliwy
- Dołączył: 2006-03-18
- Miasto: Włoszczowa
- Liczba postów: 10057
15 stycznia 2011, 15:59
no te z drobiu dobre tylko że suche pioruńsko. A mielone po prostu po usmażeniu włóż do garnka na gotowanie na parze i pod paruj je dobrze. Są znacznie chudsze.
- Dołączył: 2010-04-27
- Miasto:
- Liczba postów: 1676
15 stycznia 2011, 16:00
ja znam lepszy patent :D Wyłóż blachę w piekarniku papierem do pieczenia, ułóż kotleciki i upiecz :) WYchodzą przepyszne !!! Ja robiłam i zwykłe i z serem feta w środku :) Mama mnie nauczyła :D
15 stycznia 2011, 16:02
ja moje mielone robię sobię na parze;)
a jeśli nie lubisz takiej wersji, to spróbuj upiec je w piekarniku, albo z skorzystać z funkcji grill
Edytowany przez 0ea867431c4face5af01c4e2efb20c5d 15 stycznia 2011, 16:02
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
15 stycznia 2011, 16:08
> no te z drobiu dobre tylko że suche pioruńsko. A
> mielone po prostu po usmażeniu włóż do garnka na
> gotowanie na parze i pod paruj je dobrze. Są
> znacznie chudsze.
sche nie bada jak zmielisz je z jakims wazywkiem ...tak samo jak indyka ...dodac gotowane warzywa jakie lubisz ...i na wode gotowac -
do tego sos warzywny jaki lubisz ...bez zasmazek ,zaklepiek itp ...poprostu zmiksowane ba brdzo gesto warzywa
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Paradera
- Liczba postów: 2365
15 stycznia 2011, 17:38
dokładnie, do mięsa dodaj warzywa i piecz w piekarniku, są świetne :)
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
17 stycznia 2011, 10:57
ja mielę filet drobiowy, dodaje jajko surowe, zioła, przyprawy i przesmażone pieczarki starte na tarce + czosnek i cebulka
smażę na suchym teflonie takie płaskie placki na rumiano
w sztuce 40-50 kcal