- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
13 marca 2015, 20:37
Co myślicie na temat serku wiejskiego lekkiego np z Piątnicy? ja potrafię zjeść takie nawet 3 w ciągu dnia, uwielbiam <3 jaka jest Wasza opinia na ten temat (może wypowiedzą się dietetycy?) jest zdrowy? wartościowy?
14 marca 2015, 16:05
ja tam wolę zwykłą wersję, ale spokojnie można znaleźć lekkie bez chemicznych dodatków :) Niemniej jednak 2 dziennie to dość sporo.
14 marca 2015, 17:10
Ja lubię serek z piątnicy ze szczypiorkiem:) pycha
Edytowany przez Mimelka 14 marca 2015, 17:11
15 marca 2015, 19:05
zamień lekki na normalny i będzie oki ;) do tego jakieś warzywko i fajny posiłek ;)
Nie zapomnij tylko o węglowodanach w innych posiłkach ;)
16 marca 2015, 22:20
Kurdę, mówicie że serek lekki taki niezdrowy, a w wędlinach znajduje się więcej chemii, niż w takim serku :) Nie wspominając o pieczywie.
17 marca 2015, 06:01
Kurdę, mówicie że serek lekki taki niezdrowy, a w wędlinach znajduje się więcej chemii, niż w takim serku :) Nie wspominając o pieczywie.
17 marca 2015, 16:58
To jakie Ty pieczywo jadasz? U mnie jest mąka żytnia, woda, sól
Z reguły sama piekę. Po dwóch, trzech dniach takie pieczywo jest nie do spożycia, a ze sklepu, mimo że skład jest ponoć taki, jak podajesz, pieczywo ma się jak najlepiej.
17 marca 2015, 18:04
Z reguły sama piekę. Po dwóch, trzech dniach takie pieczywo jest nie do spożycia, a ze sklepu, mimo że skład jest ponoć taki, jak podajesz, pieczywo ma się jak najlepiej.To jakie Ty pieczywo jadasz? U mnie jest mąka żytnia, woda, sól
Coo, moja matka piecze chleb cały czas i ja zauważyłam, że właśnie jest na odwrót. Pieczywo sklepowe staje się kamieniem po trzech dniach a taki domowy może leżeć i tydzień i nic się nic nie dzieje, twardy jest ogólnie (robi Zwykle razowy) ale po kilku dniach smakuje dalej dobrze. Pieczywo sklepowe jestem w stanie zjeść przez dwa dni ;D. Ale mam znajomego piekarza,niestety ciężko trafić na normalną piekarnie (nie wspominając o masowkach jak w dużych centrach handlowych) a ciasto z którego taki chleb się wypieka potrafi leżeć po pół roku.
Co do serka wiejskiego - Lubie ten najzwyklejszy do pieczywa, do tego pomidory suszone do posypania i szczypiorek <3