Temat: Ciacha z pudełek, Dr Oetker Delecta itd

Wiem, że domowe, własnoręcznie zrobione ciasta są najlepsze więc nie przyjmuje tego typu porad, ale nie jadłam nigdy takiego z paczki w sensie, że jakieś ciasto czekoladowe, kopiec kreta itd (tylko krem do karpatki i był ohydny) i chciałam się spytać z ciekawości czy dobre to jest? Jeśli tak, to które najlepsze?

NouvelleHeureuse napisał(a):

fokaloka napisał(a):

Ja ostatnio próbowałam robić babeczki z budyniem czekoladowym właśnie z pudełka dla testu i powiem, że szału nie ma.
A łatwiej i szybciej robi się tego typu ciasto niż to tradycyjne?

Takie z pudełka to prościzna, wystarczy wymieszać wszystkie składniki, do foremki i do piekarnika. Czy łatwiej się robi? Jak dla mnie to zwykłe babeczki nie są jakieś super trudne do wykonania. Czy szybciej? Jak dla mnie oszczędzasz czas na tym, że nie musisz odmierzać wszystkich składników (mąki, cukru, itp).

Pasek wagi

Robiłam krówkę z pudełka i była pycha, babeczki też parę razy robiłam, bez szału, ale mają swoje zalety. Ciasta robi się szybko i są to pewniaki, będą dobre i bez zakalca.

ja uwielbiam kopca kreta :)

Czasem też gdy potrzebuje czegoś "za 5 minut", to robię babeczki, robi się je szybciej własnie dlatego, że nie trzeba wszystkiego odmierzać itd

Pasek wagi

ciasta z pudełka to sama chemia, a kopiec kreta można sobie zrobić samemu będzie zdrowiej i smaczniej.

Pasek wagi

oliwia4000 napisał(a):

ciasta z pudełka to sama chemia, a kopiec kreta można sobie zrobić samemu będzie zdrowiej i smaczniej.

Chyba o cos prosilam, tak? :)

Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi :P

Ostatnio skusiłam się na "babeczkę z kubeczka" czekoladową z pomarańczą - była taka paskudna, że wywaliłam.......

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.