- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 stycznia 2015, 22:31
hej ! Pytanie stare jak świat, ale chciałabym się dowiedzieć ile mąki w przepisie można zastąpić płatkami owsianymi (oczywiście zmielonymi), żeby nie rozklapciały się muffiny.
2. Czy można zastąpić mąkę pszenną lub żytnią czymś innym niż kokosową, kukurydzianą lub owsianą?
19 stycznia 2015, 22:45
2. bananami
19 stycznia 2015, 23:21
możesz spokojnie zastąpić całą mąkę mąką owsianą, ale wyjdą cięższe. Próbuj z orkiszową zamiast pszennej. Genialne wychodzą z mąki amarantusowej i tu w 100 % możesz użyć tej mąki właśnie.
19 stycznia 2015, 23:37
możesz spokojnie zastąpić całą mąkę mąką owsianą, ale wyjdą cięższe. Próbuj z orkiszową zamiast pszennej. Genialne wychodzą z mąki amarantusowej i tu w 100 % możesz użyć tej mąki właśnie.
Dziękuję za pomoc <3 Mąka orkiszowa (tak jak amarantusowa) jest dosyć droga, ale na razie spróbuję zrobić z mąką owsianą i dodać więcej proszku i sody