- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
6 stycznia 2015, 22:47
Jak dlugo można przechowywać w lodowce gotowy obiad, który zamierzam wziąc ze sobą do pracy? Glownie chodzi mi np o usmażone warzywa na patelni, brokuly itd, czy można bez obaw trzymać w lodowce do nastepnego dnia?
6 stycznia 2015, 22:49
No pewnie, że tak.. nigdy nie robiłas obiadu na drugi dzień?
6 stycznia 2015, 22:51
Robilam w taki sposob, że zostawiałam np makaron, kaszę itd a dodatki typu warzywa na patelnie robiłam 'świeże" .
6 stycznia 2015, 22:54
Nawet na dwa dni mi się zdarza, chociaż wtedy ryż jest dość suchy.
6 stycznia 2015, 22:59
a czy jeżeli dajmy na to dzisiaj wieczorem zrobiłabym te warzywa na patelni to mogę pojutrze wziąć to do pracy bez oobaw?
6 stycznia 2015, 23:16
tak możesz, ale lepiej jak zapakujesz w pojemniki próżniowe i wtedy daj do lodówki
7 stycznia 2015, 01:18
Ja tak jadłam i po 3 dniach... Spokojnie przeżyjesz.