Temat: Słodziki: cyklaminiany i sacharyny, czy jakoś tak;)

Mam pytanie czy używacie ich? Ja postaram się używać ich tylko do ciast Dukana? trochę boję się tego że są rakotwórcze
wiesz, jak cos dopuścili do spżedaży to nie moze byc bardzo groźne, słyszałam ze to jest nieźle przesadzone z ta rakotwórczością,a poza tym w takiej małej pastylce jest na pewno mniej chemii niz w pierwszej lepszej zupce z torebki, a cały świat sie nimi zajada i zyja...

To, że coś jest dopuszczone do sprzedaży nie zawsze oznacza, że jest zdrowe. Czasem brakuje badań by stwierdzić tą szkodliwość.. lub robione jest wszystko, by inni nie wiedzieli, że coś szkodzi (szczególnie gdy można na czymś zrobić kasę!). Aspartam -> to jeden z przykładów, a przypomnę skromnie, że można go znaleźć w coli light/zero, a kiedyś głównie na jego bazie produkowany był słodzik. 

http://www.youtube.com/watch?v=hh0h9rCZiSw wierzyć w to czy nie ? To już zależy od Was, ja zaś wolę aspartamu unikać.. lepiej już miodem sobie posłodzić. 

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.