- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
8 grudnia 2014, 08:39
Czy widziałyście może twaróg taki mielony na sernik 1kg ale w wersji light? szukam szukam i nie mogę znaleźć
8 grudnia 2014, 08:45
Emilki to taki serek, autorce chyba chodzi o mielony, a nie serek ;p
Kiedyś także szukałem chudej odmiany, ale widziałem tylko półtłuste i tłuste. Chudych chyba nie opłaca się im produkować w wersji 1kg.
PS: Zapytam z ciekawości, szukasz aby zrobić sernik czy aby jadać, na przykład na kolacje?
8 grudnia 2014, 08:51
Emilki to taki serek, autorce chyba chodzi o mielony, a nie serek ;pKiedyś także szukałem chudej odmiany, ale widziałem tylko półtłuste i tłuste. Chudych chyba nie opłaca się im produkować w wersji 1kg.PS: Zapytam z ciekawości, szukasz aby zrobić sernik czy aby jadać, na przykład na kolacje?
tak chodzi mi o taki mielony typowo na sernik co są w wiaderkach po 1 kg. Szukam typowo na sernik świąteczny ale tez i na co dzien np. do naleśników czy na chleb tez uwielbiam
8 grudnia 2014, 09:10
W Kauflandzie można znaleźć w wersji light, jak znajdę wiaderko to podam nazwę ponieważ w tej chwili nie pamiętam, ale na pewno jest dostępna wersja light.
8 grudnia 2014, 09:45
Można sobie kupić i zmielić albo zblendować samemu. Te w wiaderkach mają zwykle dodatek cukru i polepszaczy.
8 grudnia 2014, 10:31
Można sobie kupić i zmielić albo zblendować samemu. Te w wiaderkach mają zwykle dodatek cukru i polepszaczy.
nie mam czasu za trzykrotne blendowanie czy tam mielenie sera. Polepszacze raz na ruski rok może mi nie zaszkodzą i nie umrę :)
8 grudnia 2014, 10:32
Można sobie kupić i zmielić albo zblendować samemu. Te w wiaderkach mają zwykle dodatek cukru i polepszaczy.
Zawsze czytam skład i jeszcze nie spotkałam się z dodatkiem cukru czy jakiejś chemii.
Edytowany przez 8 grudnia 2014, 10:33
8 grudnia 2014, 11:01
ale teraz tak sobie pomyślałam ze z takiego sera light może wyjść sernik zbyt suchy co? Bo jednak najlepszy sernik to te z pełnotłustego sera, wtedy jest mięciutki a pieczony w kąpieli wodnej jest idealnie kremowy i rozpływa się w ustach. Hmmm a może na zimno da się wykombinować w wersji mega light? macie jakiś przepis sprawdzony bo nie mam czasu na eksperymenty