- Dołączył: 2011-01-02
- Miasto: Dąbrowa Górnicza
- Liczba postów: 5
2 stycznia 2011, 12:57
przebywając za granicą ( kraj troszkę egzotyczny ) jadłem dużo potraw z dodatkiem bakłażanów .
u nas jest to warzywo jeszcze troszkę traktowane po macoszemu proszę
napiszcie co ( ze swojego doświadczenia ) myślicie o bakłażanie i jak
go wykorzystac w rodzimej kuchni.
Podajcie jakieś fajne przepisy
Edytowany przez Monijka30 (moderator) 2 stycznia 2011, 13:01
- Dołączył: 2010-05-01
- Miasto: Dublin
- Liczba postów: 6339
2 stycznia 2011, 13:00
Pokroic baklazana w plastry, ulozyc w naczyniu zaroodpornym, polac to passata/sosem pomidorowym/pomidorami z puszki/ a nawierzch polozyc plastry mozarelli. Zapiekac az baklazan zmieknie, 20-30 min.
- Dołączył: 2010-11-26
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 5105
2 stycznia 2011, 13:04
bakłazannadziewany farszem z miesa mielonego . :)
- Dołączył: 2010-12-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 635
2 stycznia 2011, 13:44
no ta Musaka wygląda ciekawie :P może jakiś przepis ?
ja bakłażana dodaję do sosu do makaronu gdzie m.in jest tez cebula, pomidory, cukinia, papryka.. w sumie takie śmietnisko troche :)
a latem... świetne warzywo na grilla :)
- Dołączył: 2010-07-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5711
2 stycznia 2011, 13:58
musaka składa się z pomidorów, mięsa mielonego i bakłażana - poszukajcie w google.