- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
11 września 2014, 18:59
w moim domu ostatnio dość często gotuje się leczo .. dziś np. była zapiekanka warzywna (papryka, BIAŁY ryż, ser żółty najpierw smażone na patelni potem w piekarniku..)
zapewne nic dobrego do diety takie coś nie wnosi ale chcę sie upewnić.
czy smażone warzywa tracą wszystkie swoje witaminy i właściwości?
13 września 2014, 07:12
oj z tego co mi wiadomo diety jak i zdrowe odżywianie nie lubi smażonych potraw. ale bezkarnie możesz grilować warzywa na grilu czy patelni grilowej bez dodawania żadnych tłuszczy. co do sera żółtego jest jak słonecznik kaloryczny i wzmaga strasznie apetyt.
a po co smażyć te produkty? przecież one się ładnie upieką w piekarniku, biały ryż można podgotować aby był lekko al dente , w piekarniku w naczyniu w którym robisz potrawę ryż dojdzie, z samego soku owoców.
Wg mnie smażone na oleju tak, grillowane , pieczone , gotowane na parze nie.
13 września 2014, 08:15
dziękuję bardzo za odpowiedź, posiedziałam dłużej w internecie i trafiłam na artykuł link który rozwiał moje wątpliwości. ze smażonych warzyw zrezygnuję, to faktycznie głupota :)