- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
6 września 2014, 15:36
Witam, z ciekawości zgarnęłam z Biedronkowego kosza Chleb Żytni ze Słonecznikiem, chociaż tak patrząc na skład zastanawiam się czy jest to aż tak zdrowy wybór. Nie przedłużając - oto skład:
mąka żytnia (43%), woda, ziarna słonecznika (14%), drożdże, mąka ze słodu żytniego (2%), mąka pszenna, sól, olej rzepakowy, mąka sojowa, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.
Tak więc co sądzicie o tym produkcie, patrząc na skład? Jest to odpowiedni chlebek dla osoby będącej dla diecie, generalnie starającej się zdrowo odżywiać? Czy jest lepszy niż zwykły biały chleb? O żywności się uczę i trochę niepokoi mnie zawartość procentowa mąki żytniej (powinno być chyba jej więcej), jednak wolałabym zasięgnąć osób bardziej obeznanych w tym kierunku. :)
6 września 2014, 16:25
powiem tak , nie znam sie na składach chleba itp ale nawet na białym chlebie na diecie w rozsadnych ilosciach można schudnąć , oczywiście lepszy jest razowy bo ''zapycha'' na dłużej , przy zakupie chleba trzeba zwracać uwage na jego wyglad i wage , niektóre ''razowe'' chleby wcale nie są razowe tylko barwione , najlepszym rozwiazaniem jest ten scisły i cięzki jesli chodzi o wygląd