26 grudnia 2010, 16:03
Odkryłam niedawno, że coś takiego istnieje. Co o tym myślicie? Czy to jeden ze zdrowym tłuszczy? Jako ze soja zdrowa... Oo Nadaje sie do smażenia??
- Dołączył: 2010-12-08
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3810
27 grudnia 2010, 09:40
Co do oleju sojowego polecam przeczytać:
http://www.kfd.pl/olej-sojowy-82696.html
http://pl.foodlexicon.org/s0000360.php
http://pl.wikipedia.org/wiki/Olej_sojowy
Tak białko sojowe nie jest pełnowartościowe.
,,Jak
wszystkie rosliny straczkowe, nasiona soi zawieraja niewiele aminokwasów
siarkowych methioniny i cysteiny. Dodatkowo, nowoczesne metody
przetwarzania niszczy delikatna lizyne. "
http://www.sfd.pl/SOJA_mity_i_fakty-t180193.html
Polecam poczytać to. Okaże się, że soja nie taka zdrowa.
Edytowany przez atrociraptor 27 grudnia 2010, 09:42