- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
9 czerwca 2014, 08:18
Mam dzisiaj większość posiłków poza domem i w planach - omleta. Tylko czy takie ''danie'' na zimno jest zjadliwe ;)? Pytam, bo zawsze jadałam tego typu przygotowane jajka na ciepło, a nie chciałabym potem wywalać tego placka bo się okaże okropny w smaku.
9 czerwca 2014, 08:37
zależy jaki omlet,jeśli takie z mąką to da się zjeść na zimno,jeśli typowo jajeczny to raczej nie będzie smaczny
9 czerwca 2014, 08:45
z mąką, ale tylko łyżka mąki. Zauważyłam ze z mąką smakuje bardziej jak naleśnik czy inny placek i nie zalatuje tak jajkiem :)
9 czerwca 2014, 08:47
ja w sumie bez mąki poznałam dopiero w dorosłym życiu no tak też daję łyżkę,robi się trochę podeszwa ale da się zjeść
9 czerwca 2014, 09:46
W Japonii jedzą omlety na zimno :) pokrojone w paski. Dodatkowo ich omlety są bez mąki i potwierdzam, że są zjadliwe.
Edytowany przez c96938a5d20d709c8315a86845e9d6db 9 czerwca 2014, 09:47
9 czerwca 2014, 10:05
robię frittaty do jedzenia na zimno i są okej
9 czerwca 2014, 10:25
Omlet na zimno jest paskudny.
9 czerwca 2014, 11:02
robię frittaty do jedzenia na zimno i są okej
dokładnie- polecam frittatę, a wtedy nawet omlet bez mąki jest smaczny i nie zalatuje jajkami - dajesz zioła, albo choćby świeża pietruszkę, pomidory, inne dowolne warzywa, odrobinę sera, wędliny- według uznania i zawartosci lodwóki
dodatek sera, ziół i przypraw sprawia, ze nie czujesz smaku jajecznicy na zimno
9 czerwca 2014, 18:58
koniec końców dodałam niecałą łyżke mąki, a omlet zrobiłam na ostro - z zieloną cebulką, szczypiorkiem i ostrymi przyprawami.
Smakował jak nalesnik :) czyli dobry