Temat: Najmniej kaloryczne w cukierni ..

Więc niedługo wybieram sięz koleżankami do cukierni .. Jestem na diecie , więc kompletnie nie wiem co moge tam zamówić .. : //

Do wyboru mam : np. derser lodowy ( 3 gałki lodów z owocami ) , jakieś ciasto , galaretka z owocami  lub jakiś koktajl 

Co z tych rzeczy jest najmniej kaloryczne ?. :)

mysle, ze galaretka z owocami, zawsze mozesz poprosic bez bitej smietany. a jak nei to koktajl owocowy i mozesz poprosic zeby dodali malo cukru albo w ogole :))
galaretka. i w miarę zdrowa.
galaretka z owocami, ale jak lubisz choc jak często nie chodzisz do kawiarni i raz zjesz to na co masz ochote nic się nie stanie
Pasek wagi
A według was lepiej zjeść deser lodowy czy ciasto ? .
Lepiej wyjść,żeby nie mieć potem kaca moralnego
Albo ciasto drożdzowe bez dodatków - niewiele kalorii i wiele pożytecznych składników. Unikaj raczej ciast z kremem i bitą śmietaną. Najzdrowsza galaretka, choć zjedz co chcesz - najwyżej nastepnego dnia odpukutujesz większą niż normalnie aktywnością. Co ciekawe białko z żelatyny nie jest wchłaniany przez nas organizm i może być wykorzystywane wyłącznie energetycznie. Lody bez dodatków typu polewa są mało kaloryczne i dość zdrowe.
jeżeli ciasto, to "najbezpieczniejsze" jest biszkoptowe z owocami i galaretką - biszkopt nie ma tłuszczu, tylko jajka mąka i cukier, nietety nie może to być biszkopt z jakąkolwiek masą, chyba że jogurtowo-galaretkową (taką ala ptasie mleczko) - no ale w cukierni to nie masz pewności, co innego jak się robi w domu..... a swoją drogą - jeśli raz od wielkiego dzwonu, to ja bym zamówiła kawę i ciacho na jakie akurat miała bym ochotę!!!! :))
lody są lepsze Poza tym zimne potrawy przyśpieszają metabolizm
zjesc to na co sie ma ochote - bo wychodzi na to ze takie cos masz ras na ruski rok a nie co drugi dzien to ja bym zjadlam cos dobrego :)
bo zyje sie tylko raz
mozesz cos innego w jadlospisie zmodyfikowac

ja bym sobie wziela najlepszego serniczka jakiego maja



© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.