- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
12 maja 2014, 15:05
Co sądzicie o tym przysmaku?
Kaloryczny czy nie? ( pewnie tak, ale ile)
I jak myślicie, jakie powinny być przerwy w jedzeniu tego przysmaku ( np, raz na miesiąc)
12 maja 2014, 15:07
Policz sobie, dodaj do siebie kalorie z użytych składników, w internecie naprawdę jest wszystko. Ja bym tego nie jadła zbyt często, ale nie ze względu na kalorie, a to, że to są jednak surowe jajka i jakoś mnie to niespecjalnie zachęca.
12 maja 2014, 15:08
jajka z cukrem?? nigdy nie jadłam ale jak zwykły cukier na ksylitol czy stewie czy co tam zamienić to pewnie zdrowe by było. Ja nie wiem akie są dokładnie dobre zaminniki cukru, bo go nie używam.
12 maja 2014, 15:15
ja nie wiem jak można to jeść :DDD a co do jajek - radze badać mimo wszystko, ja kiedys się nastroiłam, że zjem, bo to niby tak się zajadłam w dzieciństwie, dałam mamie do rpacy do sprawdzenia jajka, czekałam aż wróci, zrobiłam - fuuuuuuuuuuuuuuj. nie rozumiem fenomenu, no, może jak nic słodkiego nie było to smakowało, nie wiem...
12 maja 2014, 15:20
Smak dzieciństwa. Ma tyle kalorii, ile wpakujesz jajek i cukru - to chyba nietrudno policzyć?
12 maja 2014, 15:26
na diecie powinno się unikać cukru, więc ja bym tego nie jadła w ogóle. jak bardzo lubisz to może raz na miesiąc.
12 maja 2014, 16:50
"Najczęstszym nośnikiem żywnościowym pałeczek Salmonella są produkty zawierające surowe jaja ( majonezy, kremy, lody i inne ) oraz rozdrobnione przetwory mięsne ( tatar, pasty rybne, galaretki, pasztety, pierogi )."
źródło: http://www.wsse.krakow.pl/pages/psse_oswiecim_serwis.php?nid=129&did=5622
12 maja 2014, 16:56
W dzieciństwie uwielbiałam ale nie jest to zdrowe- sam cukier z jajkami