- Dołączył: 2009-09-15
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2932
30 listopada 2010, 13:33
Niestety z rybami nie mam dużego doświadczenia :) zazwyczaj robię tylko jakiegoś standardowego fileta, dla rodziny normalnie w panierce i smażony na patelni, a dla mnie w piekarniku posypany różnymi przyprawami i ziołami w rękawie do pieczenia i tyle...
Jakie polecacie mi dobre Ryby które jecie? I jak je przyrządzacie, dietetycznie lub nie dietetycznie? :)
30 listopada 2010, 14:00
ja to tylko i wylacznie ryba po grecku straszniemi smkakuje hehehe zawsze ja na swieta jem i nie tylko nas swieta.
- Dołączył: 2008-04-11
- Miasto: Piękne Miejsce
- Liczba postów: 2419
30 listopada 2010, 14:04
Dziś na obiad u mnie dorsz :) Z ryb jeszcze: sandacz, halibut, flądra, leszcz, z tłustych i od święta węgorz.
Dzisiaj gotuje mój facet więc pewnie smażony, ale przyrządzamy też rybki w folii w piekarniku, ja czasem gotuję na parze, raz też tata mojego M. zrobił dorsza jak po grecku, tylko zamiast marchewki dodał brzoskwinie z puszki, to było dopiero pyszne danie :)
- Dołączył: 2007-05-26
- Miasto: Mój Domek
- Liczba postów: 310
30 listopada 2010, 14:15
kupuję mrozone filety - PRZYNAJMNIEJ NIE MAJĄ OSCI - bo ostatnio chciałąm byc suuper i w rybnym kupilam swiezy filet - i mial moc osci ... :( filet zamrozony na folię alu , posypuję przyprawą do ryb,albo sama jakoś komponuję ziola, cytryny plasterek, pieprz cytrynowy, rozmaryn jest dobry do ryby.... zwijam i 15-20 min i gotowe - 0 tłuszczu :)
- Dołączył: 2009-09-15
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2932
30 listopada 2010, 14:40
na pewno spróbuje jakąś z waszych propozycji...
- Dołączył: 2009-11-08
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 3218
30 listopada 2010, 15:25
Ja bardzo lubię tuńczyka i standardowo śledziki ale w occie ;]
- Dołączył: 2009-12-23
- Miasto:
- Liczba postów: 533
30 listopada 2010, 15:26
makrela w sosie pomidorowym :)
- Dołączył: 2009-11-15
- Miasto: Madrid
- Liczba postów: 2546
30 listopada 2010, 17:53
1.pstrąg jest pyszny natarty czosnkiem i do brzuszka też ze 2 ząbki, potem w folie i piekarnik
2.łososia tak po prostu smażę dzwonko na teflonce i na koniec sok z cytryny
3.lub zawijam w gotowe ciaso francuskie, nakłówam i do piekarnika (ciasto fr moze i jest kaloryczne ale jest lekkie, więc nie ma szału bo potrzebujesz kawałeczek)
4.dorsza i halibuta przygotowuje w mikrofali w papilotach z roznymi dodatkami
- Dołączył: 2009-11-15
- Miasto: Madrid
- Liczba postów: 2546
30 listopada 2010, 17:55
a i po grecku tez b.czesto robie najczesciej tutaj uzywam filety z morszczuka