Temat: Dobra Rybka

Niestety z rybami nie mam dużego doświadczenia :) zazwyczaj robię tylko jakiegoś standardowego fileta, dla rodziny normalnie w panierce i smażony na patelni, a dla mnie w piekarniku posypany różnymi przyprawami i ziołami w rękawie do pieczenia i tyle...

Jakie polecacie mi dobre Ryby które jecie? I jak je przyrządzacie, dietetycznie lub nie dietetycznie? :)
Pasek wagi
ja to tylko i wylacznie ryba po grecku straszniemi smkakuje hehehe zawsze ja na swieta jem i nie tylko nas swieta.
na*

Dziś na obiad u mnie dorsz :) Z ryb jeszcze: sandacz, halibut, flądra, leszcz, z tłustych i od święta węgorz. 

Dzisiaj gotuje mój facet więc pewnie smażony, ale przyrządzamy też rybki w folii w piekarniku, ja czasem gotuję na parze, raz też tata mojego M. zrobił dorsza jak po grecku, tylko zamiast marchewki dodał brzoskwinie z puszki, to było dopiero pyszne danie :) 

kupuję mrozone filety - PRZYNAJMNIEJ NIE MAJĄ OSCI - bo ostatnio chciałąm byc suuper i w  rybnym kupilam swiezy filet - i mial moc osci ... :( filet zamrozony na folię alu , posypuję przyprawą do ryb,albo sama jakoś komponuję ziola, cytryny plasterek, pieprz cytrynowy, rozmaryn jest dobry do ryby.... zwijam i   15-20 min i gotowe - 0 tłuszczu :)
na pewno spróbuje jakąś z waszych propozycji... 
Pasek wagi
Ja uwielbiam wędzone;)
Ja bardzo lubię tuńczyka i standardowo śledziki ale w occie ;]
makrela w sosie pomidorowym :)

1.pstrąg jest pyszny natarty czosnkiem i do brzuszka też ze 2 ząbki, potem w folie i piekarnik

2.łososia tak po prostu smażę dzwonko na teflonce i na koniec sok z cytryny

3.lub zawijam w gotowe ciaso francuskie, nakłówam i do piekarnika (ciasto fr moze i jest kaloryczne ale jest lekkie, więc nie ma szału bo potrzebujesz kawałeczek)

4.dorsza i halibuta przygotowuje w mikrofali w papilotach z roznymi dodatkami

Pasek wagi
a i po grecku tez b.czesto robie najczesciej tutaj uzywam filety z morszczuka
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.