28 listopada 2010, 13:57
świeża pieczarka ma 3 kcal. jak myślicie ile kcal bd miała po usmażeniu? ilość pieczarek + ilość oleju np? czy jakoś inaczej jeszcze to potraktować?
- Dołączył: 2010-11-08
- Miasto: Melbourne
- Liczba postów: 2528
28 listopada 2010, 14:07
proponuję smażyć na teflonie- beztłuszczowo lub przypiec w piekarniku (jak na pizzy:)), wtedy nie będzie kłopotu z 'dokładaniem' kalorii:)
Edytowany przez sunnysunny 28 listopada 2010, 14:08
28 listopada 2010, 14:08
hehe wiem zawsze robie na teflonie, ale dziś akurat farsz do domowej pizzy robiłam i musiałam dodać trochę;)
- Dołączył: 2007-05-26
- Miasto: Mój Domek
- Liczba postów: 310
28 listopada 2010, 14:16
przy Twojej wadze to i z litrem oleju nie stracisz
- Dołączył: 2009-11-08
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 3218
28 listopada 2010, 14:25
A ile tego oleju dodasz?
Bo jeśli napiszesz ilość to szybko można obliczyć ile to kalorii.
- Dołączył: 2008-08-20
- Miasto: Bajka
- Liczba postów: 12809
28 listopada 2010, 14:44
ważysz 36kg????? nie za mało????
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
28 listopada 2010, 14:58
może należałoby wcześniej zapytać o wzrost....
california waży dobrze do wzrostu;)
Edytowany przez malalady 28 listopada 2010, 15:06
28 listopada 2010, 15:05
> może należałoby wcześniej zapytać o
> wzrost....california warzy dobrze do wzrostu;)
o właśnie :)
a co do tematu - pieczarki z teflonu ... niebo w gębie :D
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
28 listopada 2010, 15:07
dokładnie, ja zawsze duszę na suchym teflonie, zresztą jak wszystko. tłuszcz w postaci oliwy z oliwek wole dodawać na zimno do potraw;)