- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
25 listopada 2010, 16:30
25 listopada 2010, 16:46
25 listopada 2010, 17:34
25 listopada 2010, 19:55
Kurczaka umyć i osuszyć,następnie odciąć skrzydełka,szyjkę i kuper.Rozciąć piersi i po kościach wycinamy na około całe mięso pozostawiając sam szkielet,uważać,żeby nie rozciąć skóry.Po odcięciu kości powstanie prostokąt.Grubsze piersi przycinamy i uzupełniamy nimi puste miejsca na skórze tak,aby było równomierne.Następnie posypujemy Ziarenkami Smaku,zwijamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.Mięso mielone wyrabiamy z jajkami,bułką tartą i przyprawami,odstawiamy do lodówki.Po 2 godzinach wyjmujemy wszystko z lodówki.Na kurczaka wykładamy mięso mielone,posypujemy pietruszką i zwijamy w roladę,obwiązujemy sznurkiem i owijamy folią aluminiową (lub papierem do pieczenia),wkładamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni C).Pieczemy przez godzinę,następnie odwijamy folię i pieczemy jeszcze przez 20−25 minut,aby rolada się ładnie zrumieniła.Można jeść na zimno i na gorąco!Smacznego!
Jest trochę pracy przy tej roladzie,ale warto ją zrobić!!Właśnie dziś zrobiłam,podawałam z ryżem i sosem pieczeniowym,do tego surówka,pyszne,polecam!Jeszcze zostało na jutro na kanapki .
Edytowany przez ELA1974 27 listopada 2010, 14:19