- Dołączył: 2010-02-23
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 504
25 listopada 2010, 12:18
do czego można ich użyć oprócz do wypieków chleba?
chciałabym je w końcu zużyć , ale nie mam pomysłu.
czy do placków otrębowych/omletów się nadają , czy tylko owsiane lub pszenne zdadzą tu egzamin?
- Dołączył: 2010-08-06
- Miasto: -
- Liczba postów: 3378
25 listopada 2010, 12:22
wg mnie można ich używać zamiennie z innymi otrębami, są smaczne.
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
25 listopada 2010, 12:25
do placków, do owsianki, jako panierka, itp
ja jem wszystkie otręby, zarodki, płatki zmieszane razem
w łyżce maja 14 kcal!
- Dołączył: 2010-02-23
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 504
25 listopada 2010, 12:29
a macie pomysł na jakieś danie obiadowe z nimi ^-^? jakiś przepis?
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
25 listopada 2010, 12:57
a co masz w domu? mięso, rybę....?
możesz zrobić z nich placki otrębowe jak masz jajko i serem wiejski lub jogurt....na słodko lub wytrawnie z ziołami
- Dołączył: 2010-02-23
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 504
25 listopada 2010, 13:04
akurat mam jajka , serek, mleko, różne owoce , gorzkie kakao.
ryby i mięsa brak. .-.
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
25 listopada 2010, 13:08
zmieszaj ze 3 łyżki serka z otrębami (4-6 łyżek) + jajko usmaż i zjedz z owocami
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
25 listopada 2010, 13:08
masz tylko żytnie czy pszenne i owsiane też?
- Dołączył: 2010-02-23
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 504
25 listopada 2010, 13:14
tylko żytnie, owsiane mam tylko płatki. ^^