Temat: Serek Emilki - pytanie.

Czy lekki serek Emilki smakuje identycznie jak twaróg z kostki zmielony maszynką czy jednak jest inny (bardziej kwaśny)?

Pytam, bo potrzebuję smaku "kostkowego". ;) Czy jeśli dosłodzę go stevią, będzie czuć różnicę?

samakuje jak serek homogenizowany bez cukru 

Podnoszę, ponawiając pytanie o dosłodzenie :)

Łyżka dżemu i zjesz go w mgnieniu oka ;) Ale stewia też może być tylko dżem da Ci owocowy smak.
Podłączę się - gdzie kupujecie taki serek? Nigdzie nie mogę go znaleźć..
Sieć sklepów Netto ma w asortymencie. Mi się przejadły i się przerzuciłem na twaróg półtłusty, który mogę sam jeść bez niczego.
Emilkę chudą widziałam w Netto (zawsze jest), Almie i Piotrze i Pawle. Ma charakterystyczny kwaśny smak i ciężko jest go "zabić". Emilka jest mokra dlatego bedzie roznica miedzy nia a zwyklym twarogiem chudym w kostce, który jest dużo bardziej suchy. Emilkę głownie stosowałam do serników i koktajlów, żeby podbić zawartośc białka.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.