Temat: Czy dobrze jem ??

Od jutra planuję jeść w inny sposób. (jestem na 1ooo kcal ale jadłam różne posiłki tylko że z ograniczeniem)

Chcę jeść rano płatki z mlekiem, na obiad mięso, kolacja owocowa lub nabiał.

Czy to dobry plan???Chcę by mimo dużego ograniczenia kcal było w miarę zdrowo :)



A czy na dłuższą metę taka dieta Cię nie znudzi??
Pasek wagi
trzeba zacząć od tego, że 1000 kcal to nie jest zdrowo
3 posiłki? lepiej 4-5 mniejszych
na kolację owoce - no raczej za dużo cukru
Pasek wagi
owoce mają fruktozę - czyli węglowodany proste.... odradza się jedzenie owoców po godzinie 17, chyba że ćwiczysz wieczorem a kolację jesz przed ćwiczeniami i to spalisz, 1000kcal to mało... metabolizm spowolnisz niestety w ten sposób
a ja jestem na tej diecie ale tak 1000-1200 i jakos dobrze jest - robie to pod okiem lekarza i badam sie co jakis czas a jak widac na pasku chudne! grunt to dobrz ekomponowac posilki ot co tyle;] mysle ,ze autorka ma dosc dobry pomysl ja jem i jablko i inne owoce na kolacje czasme tak kolo 18-19 i jakos chudne bosze jak slucham tych obsesji co ma za duzo cukru itd to mnie cos bierze
daj więcej kalorii, rozłóż to na 5 posiłków i będzie dobrze
i ważne jest urozmaicenie!
za mało posiłków to po pierwsze... lepiej jeść czesciej a mniej. Jedz chociaż 4,5 razy w ciągu dnia ;) 
źle zbilansowany jadłospis typowy dla diety głodowej.
owoce powinno sie jesc raczej wczesniej niz na kolacje. na kolacje najlepiej białko ze zdrowymi tłuszczami np wedzona ryba lub warzywka. pozatym 1000 kcal to troche za mało- zwolnisz metabolizm. nie zaczynaj tak drastycznie bo potem jak zaczniesz jesc wiecej to przytyjesz. moze zacznij chociaz od 1300 kcal ?? potem stopniowo dodawaj zeby uniknac jojo .. pozatym sniadanie i obiad mysle ze ok :)
brakuje mi tu zdrowych tłuszczy roślinnych, jajka, rybki, warzyw, ciemnego pieczywa... właściwie prawie wszystkiego co wskazane na diecie! możesz po takim odżywianiu wykluczającym większość produktów mieć jojo...

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.