Temat: smażenie i pieczenie

Mam pytanko.Chciałabym sie dowiedziec czy jezeli zamiast ugotowac mieso upieke je lub usmaze bez tłuszczu ,bedzie miało ono więcej kalorii.
ja piekę w piekarniku w rękawie foliowym taki zamarynowany albo w naczyniu żaroodpornym
> Mam pytanko. Czy masz wadę wzroku? Czy naprawdę

> trzeba używać takich ogromych czcionek?

ojjj naprawde tragedia wiekszych problemow nie masz  tylko o czcionke sie czepiac?

dziewczyny dzieki za rady;]
zaraz będzie kłótnia ? ;D Spokój! ;P
jellyfish specjalnie dla Ciebie ;] mam nadzieje ze tym razem darujesz sobie sarkazm
> ja piekę w piekarniku w rękawie foliowym taki
> zamarynowany albo w naczyniu żaroodpornym


Ja podobnie !!! :) Czasem też wrzucam  na ruszt w opiekaczu lub gotuję w parowarze :)
No, przecież, że nie;) Skoro nie dodajesz żadnego tłuszczu, to jak ma go być więcej?;o Trzeba tylko wziąć na logikę...Nawet pod wpływem temperatury ten tłuszcz się wytapia.
> jak powszechnie wiadomo, już sama obróbka jedzenia

> dodaje kalorii:]


> No, przecież, że nie;) Skoro nie dodajesz żadnego
> tłuszczu, to jak ma go być więcej?;o Trzeba tylko
> wziąć na logikę...Nawet pod wpływem temperatury

> ten tłuszcz się wytapia.

no niby tak , ale czesto jest tak ze cos co wydaje sie oczywiste w rzeczywistosci nie jest takie jak myślimy, dlatego wolalam zapytac;]

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.