Temat: POMOCY! Pilne, obiad, brokuły.

Dzisiaj na obiad miałam robić makaron z brokułami - wszystko super, składniki są.

Wyciągam brokuła, a on jest... lekko żółty. Wiem, że to znaczy, że jest stary, ale czy coś jeszcze z niego będzie? Nie jest jakoś masakrycznie "zżółciały" ;), tylko po prostu mniej intensywnie zielony.

Proszę, pomóżcie!

Żółty znaczy stary - ja już takiego nie jadam. Jak go ugotujesz będzie jeszcze brzydszego koloru. Ale się raczej nie zatrujesz.
Możesz ugotować.
Powinny się te żółte kuleczki obsypać. Jeśli to ma byc wystawny obiad to kiepsko będzie wyglądać, a jeśli zwykły to na pewno się nie potrujesz ;)
Wyjsca sa take.jesz zoltego,nie jesz zoltego.:)
Pasek wagi
Ja nie lubię wyrzucać jedzenia, więc pewnie bym zaryzykowała i zjadła. Raczej od takiej jednej porcji nic złego Ci się nie stanie :) 
Brokuł Ci zakwitł, dojrzał po prostu :) Mnie też się zdarzyło i nie... podziękowałam mu:)
nie raz takiego jadlam jak zapomnialam o nim i w lodowce mi tak sie zrobil.Smialo jedz jesli nie ma plesni ani nie zgnil,w niczym nie zaszkodzi,a smak taki sam

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.