11 listopada 2013, 13:01
Dzisiaj na obiad miałam robić makaron z brokułami - wszystko super, składniki są.
Wyciągam brokuła, a on jest... lekko żółty. Wiem, że to znaczy, że jest stary, ale czy coś jeszcze z niego będzie? Nie jest jakoś masakrycznie "zżółciały" ;), tylko po prostu mniej intensywnie zielony.
Proszę, pomóżcie!
- Dołączył: 2013-02-04
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 11119
11 listopada 2013, 13:04
Żółty znaczy stary - ja już takiego nie jadam. Jak go ugotujesz będzie jeszcze brzydszego koloru. Ale się raczej nie zatrujesz.
- Dołączył: 2012-09-06
- Miasto: -
- Liczba postów: 16694
11 listopada 2013, 13:06
Możesz ugotować.
Powinny się te żółte kuleczki obsypać. Jeśli to ma byc wystawny obiad to kiepsko będzie wyglądać, a jeśli zwykły to na pewno się nie potrujesz ;)
- Dołączył: 2011-05-04
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 14372
11 listopada 2013, 13:07
Wyjsca sa take.jesz zoltego,nie jesz zoltego.:)
- Dołączył: 2013-02-20
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 2206
11 listopada 2013, 13:11
Ja nie lubię wyrzucać jedzenia, więc pewnie bym zaryzykowała i zjadła. Raczej od takiej jednej porcji nic złego Ci się nie stanie :)
- Dołączył: 2013-04-13
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 187
11 listopada 2013, 13:29
Brokuł Ci zakwitł, dojrzał po prostu :) Mnie też się zdarzyło i nie... podziękowałam mu:)
- Dołączył: 2010-04-01
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 4125
11 listopada 2013, 13:57
nie raz takiego jadlam jak zapomnialam o nim i w lodowce mi tak sie zrobil.Smialo jedz jesli nie ma plesni ani nie zgnil,w niczym nie zaszkodzi,a smak taki sam