- Dołączył: 2013-09-14
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 2858
10 października 2013, 11:40
kupiłam dziś ser pleśniowy (president) bo ma duzo białka i bardzo lubię, ale z tego względu, że ma sporą (
![]()
) ilośc tłuszczu (~30 g) zastanawiam się w jakiej formie i z czym zjeść to najlepiej? Nie chcę łączyć go z pieczywem bo taka ilośc tłuszczu z węglem jakoś mnie zniechęca ale może z warzywami?
Czy Wy jecie sery plesniowe na diecie i jesli tak to z czym?
Polećcie coś
![]()
Edytowany przez wrzesniowa2013 10 października 2013, 11:41
10 października 2013, 11:44
wpitalam sam bez niczego
10 października 2013, 11:47
ja sobie od czasu do czasu pozwalam na taki ser... normalnie jem go z pieczywem, najczyściej z jakaś bułką fitness lub ciemną...
10 października 2013, 11:56
uwielbiam z bułką.
- Dołączył: 2005-12-13
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 3048
10 października 2013, 11:59
ja tam nie licze wtedy kalorii i zjadam 2 plasterki ze smakiem :) czasem same, czasem na chlebku :)
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Mauritius
- Liczba postów: 21812
10 października 2013, 11:59
Ja jem do pomidorow.
- Dołączył: 2013-10-02
- Miasto: Brembilla Bg
- Liczba postów: 640
10 października 2013, 12:00
ja bardzo lubie ser plesniowy. Gdy go jem najczesciej z filetem z dorsza, szpinakiem (wczesniej ugotowanym na parze). Dorsz, na niego szpinak i plaster sera plesniowego i siup do piekarnika. Polecam. A jak lubisz dobre jedzenie wczesniej zawin pare zabkow czosnku w folie aluminiowa i wloz do piekarnika na kwadrans, rozgniec go widelcem i wymieszaj ze szpinakiem. Mozna tez zrobic lekki sos z sera plesniowego z jogurtem do warzyw na parze i fileta z kurczaka na parze. Swietnie sie komponuje z brokulami.
- Dołączył: 2011-04-04
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 4096
10 października 2013, 12:04
ja tez jem, ale tylko na sniadanie.
Na kolacje to juz raczej za duzo kcal.
Jem z pelnziarnistym chlebem i do tego pomodor mniammm... !
Edytowany przez bella1984 10 października 2013, 12:05
- Dołączył: 2011-05-25
- Miasto: Alderaan
- Liczba postów: 12871
10 października 2013, 12:10
Jem. Jaki ten President? Brie? Niebieski z żyłkami pleśni? Do serów pasują owoce. Brie jest super z winogronami na specjalnych niesłonych krakersach. Niebieski można jeść np. z jabłkami (ale z winogronami też). Ja dodaję go do sosu do makaronu, jem w zwykłych kanapkach do pracy, dorzucam na pizzę. I można tak kombinować w nieskończoność, jak ze zwykłym żółtym.
- Dołączył: 2013-09-14
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 2858
10 października 2013, 12:13
cicciottella napisał(a):
Dorsz, na niego szpinak i plaster sera plesniowego i siup do piekarnika.
A jak lubisz dobre jedzenie wczesniej zawin pare zabkow czosnku w folie aluminiowa i wloz do piekarnika na kwadrans, rozgniec go widelcem i wymieszaj ze szpinakiem. Mozna tez zrobic lekki sos z sera plesniowego z jogurtem do warzyw na parze i fileta z kurczaka na parze. Swietnie sie komponuje z brokulami.
mmmniam, chyba juz wiem co będe miec dzis na obiad :))