5 października 2013, 10:36
Czy te i podobne dodatki do żywności są szkodliwe?
A aromaty? Np. aromat naturalny albo aromat identyczny z naturalnym. Czy szkodzą?
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
5 października 2013, 10:39
Syrop glukozowo fruktozowy to nic innego jak cukier. Zdrowy to on nie jest. Najlepiej jesc produkty jak najmniej przetworzone
5 października 2013, 10:44
Skrobia modyfikowana - to zagęstnik, podobno nieszkodliwy dla zdrowia - to po prostu udoskonalona skrobia ziemniaczana o lepszych właściwościach (ale nie genetycznie) - jednak unikam jej w składzie, bo po co mi zagęstnik zamiast 'prawdziwego' produktu?
Syrop glukozowo-fruktozowy - ostatnio sporo czytałam o jego szkodliwości - podobno jest przyczyna tycia u wielu ludzi.
Co do aromatów to niezbyt się znam, no ale na chłopski rozum lepszy ten naturalny :)
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
5 października 2013, 11:19
Syrop glukozowo-fruktozowy jest o wiele gorszy od cukru bo zakłóca pracę wątroby oraz przestawia ogranizm na produkowanie tłuszczu ze wszystkiego co mu dostarczamy.Do tego blokuje hormon zwany leptyną,który informuje mózg o tym,że człowiek jest najedzony.Jest odpowiedzialny za cellulit,otyłość i cukrzycę.
Edytowany przez ar1es1 5 października 2013, 11:24
5 października 2013, 15:14
Aż tak???
koniec z przetworzonym jedzeniem...