Temat: Skrobia modyfikowana, syrop glukozowo-fruktozowy...

Czy te i podobne dodatki do żywności są szkodliwe?
A aromaty? Np. aromat naturalny albo aromat identyczny z naturalnym. Czy szkodzą?
Syrop glukozowo fruktozowy to nic innego jak cukier. Zdrowy to on nie jest. Najlepiej jesc produkty jak najmniej przetworzone
Pasek wagi
Skrobia modyfikowana - to zagęstnik, podobno nieszkodliwy dla zdrowia - to po prostu udoskonalona skrobia ziemniaczana o lepszych właściwościach (ale nie genetycznie) - jednak unikam jej w składzie, bo po co mi zagęstnik zamiast 'prawdziwego' produktu?

Syrop glukozowo-fruktozowy - ostatnio sporo czytałam o jego szkodliwości - podobno jest przyczyna tycia u wielu ludzi.

Co do aromatów to niezbyt się znam, no ale na chłopski rozum lepszy ten naturalny :)
Syrop glukozowo-fruktozowy jest o wiele gorszy od cukru bo zakłóca pracę wątroby oraz przestawia ogranizm na produkowanie tłuszczu ze wszystkiego co mu dostarczamy.Do tego blokuje hormon zwany leptyną,który informuje mózg o tym,że człowiek jest najedzony.Jest odpowiedzialny za cellulit,otyłość i cukrzycę.
Pasek wagi
Aż tak??? 
koniec z przetworzonym jedzeniem...

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.