- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
25 września 2013, 22:15
Witam.
Bardzo lubię jogurty, maślanki i kefiry naturalne.
Od prawie półtora roku jem je także zmrożone (częściwo lub czasem aż tzw. "na kość").
Mrożę je bez dodatków lub z dodatkami naturalnymi tj. kakao naturalne, owoce, cynamon, kawa, itp., lecz zawsze bez cukru.
Stąd moje pytanie: czy obróbka mrożenia nie wpływa na jakość/działanie dobroczynnych bakterii w jogurtach/maślankach/kefirach/zsiadłych mlekach?
25 września 2013, 22:22
25 września 2013, 22:22
25 września 2013, 22:27
też często mrożę jogurty :)jednak nigdy na tzn. kość. po prostu lubię takie lekko zmrożone ;)
Mmm, też jednak wolę te jogurciki lekko zmrożone, tzn.: na ściankach kubeczka dość gruba warstwa mocno zmrożonego, a w środku - płynny jogurt.
Pyszne to jest, i jak orzeźwia po treningu.
U mnie też hartuje gardło, ponieważ nie odmawiam sobie takiego rarytasu nawet w największe mrozy :))
25 września 2013, 22:32