Temat: Aromat z buteleczki + twarożek?

kombinuję ostatnio różne serki na słodko z m.in. twarogiem, dynią, jogurtem itp. i dodaje do nich kroplę albo kilka aromatu do ciasta. ale co jest w tych aromatach? to jakiś totalny syf? skoro są do ciasta to można jej spożywac 'na surowo'?
w składzie: olej, aromat. brzmi dosyc ogólnikowo. wiem, że takie ilości nie zaszkodzą, ale chciałabym wiedziec co to.
widziałam, że są jakieś naturalne i w fajnych smakach. mam nadzieję, że niedługo będę miec okazję żeby je kupic.
ja tam nie znoszę sztucznego zapachu tych aromatów. Nie lepiej dodać coś prawdziwego jak kakao, cynamon, miód?
lepiej, lepiej i też dodaję.
Można je jeść na surowo. Dzięki  za podpowiedź, mam kilka smacznych aromatów, a nie piekę ciast, więc zrobię sobie deserek :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.