- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
13 września 2013, 15:15
Edytowany przez 13 września 2013, 15:16
13 września 2013, 15:29
13 września 2013, 15:38
Zwarz jedną, poszukaj ile kcal mają parówki w 100g tak +/- i oblicz. Ewentualnie Jak nie masz wagi podziel gramature opakowania przez ilość tych swinstewek w nim
13 września 2013, 15:48
13 września 2013, 16:22
Woda, mięso z indyka 15,4%, mięso oddzielone mechanicznie z kury 15,4%, skórki wieprzowe, skrobia ziemniaczana, sól, E407 Karagen, E1420 Acetylowana skrobia zagęstnik, E451 Trifosforany, E450 Difosforany, E452 Polifosforany stabilizator, E331 Cytrynian sodu, E327 Mleczan wapnia, białko sojowe, dekstroza, E316 Izoaskorbinian sodu przeciwutleniacz, E301 Askorbinian sodu, E330 Kwas cytrynowy, E621 Glutaminian sodu, błonnik cytrusowy, E332 Cytrynian potasu - regulator kwasowości, maltodekstryna, glukoza, aromaty zawierające seler, Aromaty zawierające orzechy, hydrolizat białka soi, hydrolizat białka kukurydzy, aromat dymu wędzarniczego, E250 Azotyn sodu, nasiona soi, orzechy, seler.
na pewno dalej chcesz to jeść? są przecież parówki bez MOMu i z duża zawartością mięsa z szynki, ja tez lubię parówki, ale warto sprawdzać skład, chyba że chce sie jeść dzioby i pazury wymieszane z chemią...
13 września 2013, 16:27
Edytowany przez Lozari 13 września 2013, 16:28
13 września 2013, 17:02
smakusieSkład: Woda, mięso z indyka 15,4%, mięso oddzielone mechanicznie z kury 15,4%, skórki wieprzowe, skrobia ziemniaczana, sól, E407 Karagen, E1420 Acetylowana skrobia zagęstnik, E451 Trifosforany, E450 Difosforany, E452 Polifosforany stabilizator, E331 Cytrynian sodu, E327 Mleczan wapnia, białko sojowe, dekstroza, E316 Izoaskorbinian sodu przeciwutleniacz, E301 Askorbinian sodu, E330 Kwas cytrynowy, E621 Glutaminian sodu, błonnik cytrusowy, E332 Cytrynian potasu - regulator kwasowości, maltodekstryna, glukoza, aromaty zawierające seler, Aromaty zawierające orzechy, hydrolizat białka soi, hydrolizat białka kukurydzy, aromat dymu wędzarniczego, E250 Azotyn sodu, nasiona soi, orzechy, seler.na pewno dalej chcesz to jeść? są przecież parówki bez MOMu i z duża zawartością mięsa z szynki, ja tez lubię parówki, ale warto sprawdzać skład, chyba że chce sie jeść dzioby i pazury wymieszane z chemią...a poza tym, zwaRZ to znaczy chyba... ugotuj? :)
Niedobrze mi !!!
13 września 2013, 20:42