Temat: Czym się różnią kotlety sojowe?

Chciałam zapytać, czy ktoś z Was wie może czym się różnią kotlety sojowe (zwykłe) od tych a'la schabowe. Jadam te zwykłe i bardzo je lubię (proszę darujcie sobie dyskusję na temat GMO i szkodliwości soi bo zdania są bardzo podzielone). Sprawdziłam skład i wartości odżywcze - są identyczne. W czym więc jest różnica? :)

Tu podaję linki do strony producenta kotletów, o które konkretnie mi chodzi.
Zwykłe - http://www.sante.pl/p55/kotlet-sojowy-minutka-100g 
Schabowe - http://www.sante.pl/p54/kotlet-sojowy-ala-schabowy-100g 
Pasek wagi
chwyt marketingowy sante ;)
Pasek wagi
czyli różnią się tylko nazwą i opakowaniem?
Pasek wagi
Nie ma zbyt różnicy. Chociaż np. Orico o smaku kurczaka ( nie uważam, żeby były jakieś o smaku kurczaka) są według mnie najlepsze, a niby takie same tekturki;)

happygoluckyy napisał(a):

czyli różnią się tylko nazwą i opakowaniem?


tak :)
Pasek wagi
Po prostu wymyślili sobie, że te kotlety smakują prawie jak kotlety schabowe. Tak jak ktoś wyżej pisał: zwykły chwyt marketingowy.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.