- Dołączył: 2011-12-29
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 412
8 września 2013, 19:36
Chciałam zapytać, czy ktoś z Was wie może czym się różnią kotlety sojowe (zwykłe) od tych a'la schabowe. Jadam te zwykłe i bardzo je lubię (proszę darujcie sobie dyskusję na temat GMO i szkodliwości soi bo zdania są bardzo podzielone). Sprawdziłam skład i wartości odżywcze - są identyczne. W czym więc jest różnica? :)
Tu podaję linki do strony producenta kotletów, o które konkretnie mi chodzi.
Zwykłe -
http://www.sante.pl/p55/kotlet-sojowy-minutka-100g Schabowe -
http://www.sante.pl/p54/kotlet-sojowy-ala-schabowy-100g Edytowany przez happygoluckyy 8 września 2013, 19:36
- Dołączył: 2010-11-19
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 1094
8 września 2013, 19:38
chwyt marketingowy sante ;)
- Dołączył: 2011-12-29
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 412
8 września 2013, 20:01
czyli różnią się tylko nazwą i opakowaniem?
- Dołączył: 2010-03-11
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 15091
8 września 2013, 20:03
Nie ma zbyt różnicy. Chociaż np. Orico o smaku kurczaka ( nie uważam, żeby były jakieś o smaku kurczaka) są według mnie najlepsze, a niby takie same tekturki;)
- Dołączył: 2012-09-07
- Miasto: Paryż
- Liczba postów: 3787
9 września 2013, 00:24
Po prostu wymyślili sobie, że te kotlety smakują prawie jak kotlety schabowe. Tak jak ktoś wyżej pisał: zwykły chwyt marketingowy.