Temat: Gdzie kupować mięso?

Mam sprzeczne podejście do mięsa. Raz mam na nie ochotę, raz mnie obrzydza widząc co się dzieje za ladą w sklepie...:/ 
Doszło do tego, że mięso zjem tylko w knajpie, zanim zobaczę je przed zrobieniem (co jest paradoksem, bo przygotowanie może być równie nieciekawe). 
Nie mam w swojej okolicy żadnego sklepu "poleconego", widzę tylko brzydkie i stare kawały mięcha, którego nie dałabym psu, bo wygląda jak zepsute. Zdarzało mi się kupować paczkowane mięso drobiowe (głównie w marketach), ale co do tego również nie jestem pewna.

Możecie powiedzieć gdzie kupujecie mięso? Albo jak odróżnić sklep, który sprzeda mi coś świeżego? A może najzwyczajniej kupować paczkowane, na których jest data przydatności? 
No ja kupuję tylko paczkowane z datą, np w biedronce kurczaka :)
Świeże mięso przede wszystkim nie powinno mieć zapachu 'mięsa'  tych w paczkach lepiej nie kupowac...
Dobre mieso jesli chodzi o markety jest w intermarche.
ja kupuje paczkowane w lidlu i biedronce głównie
Pasek wagi
Najczęściej prosto z uboju, zawsze w domu rodzice mają pełną zamrażarkę albo wieprzowiny, albo indyka.
ja kupuję tylko mięso w auchanie, tam jest taki przemiał, że mięso nigdy nie leży tylko na bierząco schodzi, zawsze trafiam na świerze mięso i nie mam wątpliwości nad jego jakością
- jedna osoba pracowała w firmie gdzie produkowali kiełbasy i właśnie najlepsze słali do biedronki
- druga pracowała przy mięsie surowym, mielonym i tak samo jak z kiełbasą
ja kupuje tam, albo w takim lokalnym sklepiku, który ma bardzo dobrą opinię, ale olbrzymie kolejki
Nigdy nie kupuję paczkowanego mięsa, czy mięsa w supermarketach, tam to dopiero robią z nim cuda.
Zawsze staram się kupować mięso w sklepie firmowym z wędliną prosto z masarni.
No właśnie i 2 sprzeczne opinie. Jedni polecają paczkowane, niektórzy całkowicie nie polecają. I bądź tu mądrym  

GranCambio napisał(a):

No właśnie i 2 sprzeczne opinie. Jedni polecają paczkowane, niektórzy całkowicie nie polecają. I bądź tu mądrym  
hmmm też wolę prosto z masarni, ale jeżeli miałabym wybierać mięso z np auchan lub biedronki - wolałabym te drugie

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.