- Dołączył: 2012-07-01
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 632
12 sierpnia 2013, 18:19
Mam sprzeczne podejście do mięsa. Raz mam na nie ochotę, raz mnie obrzydza widząc co się dzieje za ladą w sklepie...:/
Doszło do tego, że mięso zjem tylko w knajpie, zanim zobaczę je przed zrobieniem (co jest paradoksem, bo przygotowanie może być równie nieciekawe).
Nie mam w swojej okolicy żadnego sklepu "poleconego", widzę tylko brzydkie i stare kawały mięcha, którego nie dałabym psu, bo wygląda jak zepsute. Zdarzało mi się kupować paczkowane mięso drobiowe (głównie w marketach), ale co do tego również nie jestem pewna.
Możecie powiedzieć gdzie kupujecie mięso? Albo jak odróżnić sklep, który sprzeda mi coś świeżego? A może najzwyczajniej kupować paczkowane, na których jest data przydatności?
12 sierpnia 2013, 18:24
No ja kupuję tylko paczkowane z datą, np w biedronce kurczaka :)
- Dołączył: 2012-05-13
- Miasto: Guildford
- Liczba postów: 10534
12 sierpnia 2013, 18:25
Świeże mięso przede wszystkim nie powinno mieć zapachu 'mięsa' tych w paczkach lepiej nie kupowac...
Dobre mieso jesli chodzi o markety jest w intermarche.
- Dołączył: 2013-04-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2901
12 sierpnia 2013, 18:26
ja kupuje paczkowane w lidlu i biedronce głównie
- Dołączył: 2011-07-03
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 1374
12 sierpnia 2013, 18:27
Najczęściej prosto z uboju, zawsze w domu rodzice mają pełną zamrażarkę albo wieprzowiny, albo indyka.
- Dołączył: 2012-09-03
- Miasto: Rumia
- Liczba postów: 2051
12 sierpnia 2013, 18:28
ja kupuję tylko mięso w auchanie, tam jest taki przemiał, że mięso nigdy nie leży tylko na bierząco schodzi, zawsze trafiam na świerze mięso i nie mam wątpliwości nad jego jakością
- Dołączył: 2011-07-12
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 5751
12 sierpnia 2013, 18:30
- jedna osoba pracowała w firmie gdzie produkowali kiełbasy i właśnie najlepsze słali do biedronki
- druga pracowała przy mięsie surowym, mielonym i tak samo jak z kiełbasą
ja kupuje tam, albo w takim lokalnym sklepiku, który ma bardzo dobrą opinię, ale olbrzymie kolejki
12 sierpnia 2013, 18:32
Nigdy nie kupuję paczkowanego mięsa, czy mięsa w supermarketach, tam to dopiero robią z nim cuda.
Zawsze staram się kupować mięso w sklepie firmowym z wędliną prosto z masarni.
- Dołączył: 2012-07-01
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 632
12 sierpnia 2013, 18:35
No właśnie i 2 sprzeczne opinie. Jedni polecają paczkowane, niektórzy całkowicie nie polecają. I bądź tu mądrym
- Dołączył: 2011-07-12
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 5751
12 sierpnia 2013, 18:37
GranCambio napisał(a):
No właśnie i 2 sprzeczne opinie. Jedni polecają paczkowane, niektórzy całkowicie nie polecają. I bądź tu mądrym
hmmm też wolę prosto z masarni, ale jeżeli miałabym wybierać mięso z np auchan lub biedronki - wolałabym te drugie