Temat: Maca a chleb

Czy naprawde myślicie, że maca jest taka zła?  skład: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda, sól.
Gdzie kupujecie "zdrowy" chleb? ja spotykam takie z 20składnikowym składem; z piekarni wcale dużo zdrowszy nie jest.
I czy to w Polsce czy w Niemchech (tam jest naprawde wstretny chleb). Jedyny dobry chleb mam u babci bodajże "baltanowski"/"wiejski". 3 składniki i pyszny.
Nie wiadomo co wybierać.
Maca to sama maka jak by nie patrzec. Ja np chleba nie jadlam w ogole do czasu, kiedy moja mama znalazla chleb bialkowy. 28g bialka w 100g i chyba zero maki
Pasek wagi
ja polecam chleb Benus

Składniki: rozdrobnione ziarno żytnie i mąka żytnia pełnoziarnista (61%),woda, sól, drożdże, błonnik owsiany.

suzuka_21 napisał(a):

ja polecam chleb BenusSkładniki: rozdrobnione ziarno żytnie i mąka żytnia pełnoziarnista (61%),woda, sól, drożdże, błonnik owsiany.

gdzie go można kupić?:)
pierwsza lepsza sieciówka - widzę go w prawie każdym sklepie

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.