- Dołączył: 2007-04-01
- Miasto:
- Liczba postów: 662
21 czerwca 2013, 13:27
Czy kasze manną mogę zalać wodą gorącą, ew. dodać mleko w proszku i zrobi mi się kasza manna taka normalna? Niby są błyskawiczne.
Taka "kaszka manna z lodówki ". Aktualnie nie mam więc nie moge spróbować..
- Dołączył: 2013-02-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2622
21 czerwca 2013, 13:30
Taką zwykłą trzeba niestety pogotować 2-3 minuty. Z Lubelli jest taka błyskawiczna, bez gotowania http://www.lubella.pl/pl/Produkty/Kasze_i_maki/Kasze/Kasza_manna_blyskawiczna
21 czerwca 2013, 13:31
Kiedyś z ciekawości sprawdzałam różnicę między zwykłą kaszką manną a kaszką instant, to wg opakowania tę instant gotuje się jedynie minutę krócej... Ja zawsze kaszkę gotuję te kilka minut jednak, nie wiem czy samo zalanie wrzątkiem wystarczy żeby odpowiednio napęczniała.
- Dołączył: 2007-04-01
- Miasto:
- Liczba postów: 662
22 czerwca 2013, 10:33
Kupiłam kaszkę Lubelli i zrobiłam bez gotowania.
Da się. Smakuje. Dałam tylko za dużo wody - następnym razem dam mniej. Stała nocą w lodówce i rano zjadłam z bananem. Na czarną godzinę (np. wyjazd) jest okej, ale ugotowana chyba smaczniejsza.