Temat: kasza manna bez gotowania ?

Czy kasze manną mogę zalać wodą gorącą, ew. dodać mleko w proszku i zrobi mi się kasza manna taka normalna? Niby są błyskawiczne.

Taka "kaszka manna z lodówki  ". Aktualnie nie mam więc nie moge spróbować..

Taką zwykłą trzeba niestety pogotować 2-3 minuty. Z Lubelli jest taka błyskawiczna, bez gotowania http://www.lubella.pl/pl/Produkty/Kasze_i_maki/Kasze/Kasza_manna_blyskawiczna

Kiedyś z ciekawości sprawdzałam różnicę między zwykłą kaszką manną a kaszką instant, to wg opakowania tę instant gotuje się jedynie minutę krócej... Ja zawsze kaszkę gotuję te kilka minut jednak, nie wiem czy samo zalanie wrzątkiem wystarczy żeby odpowiednio napęczniała.
Kupiłam kaszkę Lubelli i zrobiłam bez gotowania. 
Da się. Smakuje. Dałam tylko za dużo wody - następnym razem dam mniej. Stała nocą w lodówce i rano zjadłam z bananem. Na czarną godzinę (np. wyjazd) jest okej, ale ugotowana chyba smaczniejsza.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.