- Dołączył: 2010-06-18
- Miasto: Lll
- Liczba postów: 84
15 września 2010, 14:47
ja do piersi dodaje kurkume i odrobine oleju sezamowego pychotka :) zamiast kurkumy czasami olej sezamowy oregano bazylia i galka muszk. :) zalezy co lubisz mixuj dowoli nic sie piersi zlego nie moze stac :) smacznego ! :)
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
15 września 2010, 14:53
piersi kroisz w paski, podsmażasz na łyżce oleju razem z cebulką i czosnkiem. Posypujesz ziołami prowansalskimi, pieprzem, curry i polewasz sosem sojowym.
Dodajesz pokrojona w słupki marchew, cukinię, kalafior, fasolkę (warzywka do wyboru....)
i dusisz to wszystko zlane woda
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
15 września 2010, 14:54
albo w jogurcie i w ziołach we folii...mniam
- Dołączył: 2008-03-10
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 13044
15 września 2010, 15:09
Z tym jogurtem to ciekawy pomysl - chetnie sprobuje :)
- Dołączył: 2009-06-08
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3296
15 września 2010, 15:10
W jogurcie tzn. jak? Mam w nim obtoczyć pierś?
Dzięki za dotychczasowe przepisy, mam nadzieję że jeszcze ktoś napisze :)
- Dołączył: 2009-08-19
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2057
15 września 2010, 15:12
jest fajna przyprawa złocista do kurczaka :) smakuje rowniez z czosnkiem, cytryną i curry - moje ulubione polaczenie! :)
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
16 września 2010, 01:12
> W jogurcie tzn. jak? Mam w nim obtoczyć pierś?
bierzesz kubek jogurtu (najlepiej greckiego), dodajesz curry, ketchup, zioła prowansalskie, oregano, bazylie, czosnek. Piersi lub udka wrzucasz do worka, zalewasz tym sosem jogurtowym piersi, zamykasz worek i pieczesz w 200 stopniach przez około godzinę (ja piekę dłużej, bo lubię spieczone i kruche ;))
możesz tam dorzucić warzywka;)