- Dołączył: 2010-04-30
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 2506
9 maja 2013, 16:15
Kupiłam sobie dzisiaj mleko w kartoniku 200ml, o smaku waniliowym, no i planuje zrobić jutro na tym owsiankę, albo mannę, z dodatkiem waniliowego budyniu- robiliście już tak? Będzie to dobre? Czy lepiej nie ryzykować, zorbic na zwykłym mleczku, a to waniliowe kiedyś przy okazji wypić samo?
- Dołączył: 2012-09-03
- Miasto: Rumia
- Liczba postów: 2051
9 maja 2013, 16:16
próbuj do odważnych świat należy:)
- Dołączył: 2010-04-30
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 2506
9 maja 2013, 16:17
Ja jestem właśnie z tych ktorzy boją się marnowac jedzenie....i dlatego boje się eksperymentów bo będzie niedobre i co? będe musiała wyrzucić, a to jednak platki, otręby, budyń :D
Edytowany przez 0moniczkaa0 9 maja 2013, 16:18
- Dołączył: 2012-08-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 452
9 maja 2013, 16:19
ja robię owsiankę na mleku albo wodzie z dodatkiem odżywki białkowej o smaku waniliowym - hit! dodasz owoc i jest genialne śniadanie. moja ulubiona wersja ze świeżym ananasem : )
9 maja 2013, 16:24
Ja bym wolała tego nie gotować. Pełno w tym chemii. Więcej nie kupuj, a to już kupione wypij na zimno. Lepiej nie podgrzewać tych wszystkich substancji, gdyż mleko nie było przeznaczone do grzania i zastosowane konserwanty mogą być nieodporne na temperaturę, a produkty ich rozkładu mogę być niezdrowe (nie chcę powiedzieć toksyczne:P). Juz lepiej do zwykłej owsianki na mleku dodawaj aromat waniliowy, jeśli nie masz naturalnej esencji. Nie jestem eko-natural-świrem, bo jestem chemiczką, ale grzanie substancji użytych z myślą o spożywaniu na zimno sobie odpuść
- Dołączył: 2010-08-04
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 1512
9 maja 2013, 16:40
Ostatnio kilka razy gotowałam owsiankę na czekoladowym napoju sojowym, kalorii jak w zwykłym mleku 3,2%, a smakowała jak z budyniem, pycha
- Dołączył: 2007-04-01
- Miasto:
- Liczba postów: 662
9 maja 2013, 17:51
Pewnie, że możesz. Ja często tak gotuję, a najbardziej i smakuje kaszka manna na mleku czekoladowym. Nie pożałujesz :)
9 maja 2013, 20:46
ja robie czasem owsianke, kasze manną/orkiszową lub płatki ryzowe na czekoladowym i waniliowym - obie wersje sa pyszne :3
9 maja 2013, 22:18
Ja gotuję na mleku sojowym waniliowym, czekoladowym, na mleku z migdałów, z orzechów lasowych, na mleku owsianym ... i zawsze jest pyszna.
- Dołączył: 2010-08-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3186
9 maja 2013, 22:27
Pewnie, że możesz - ja od czasu do czasu kupuję sojowe waniliowe i na nim gotuję, ale muszę rozrobić je z wodą, bo jest za słodkie :)