Temat: owsianka na mleku waniliowym?

Kupiłam sobie dzisiaj mleko w kartoniku 200ml, o smaku waniliowym, no i planuje zrobić jutro na tym owsiankę, albo mannę, z dodatkiem waniliowego budyniu- robiliście już tak? Będzie to dobre? Czy lepiej nie ryzykować, zorbic na zwykłym mleczku, a to waniliowe kiedyś przy okazji wypić samo?

Pasek wagi
próbuj do odważnych świat należy:)
Ja jestem właśnie z tych ktorzy boją się marnowac jedzenie....i dlatego boje się eksperymentów bo będzie niedobre i co? będe musiała wyrzucić, a to jednak platki, otręby, budyń :D
Pasek wagi
ja robię owsiankę na mleku albo wodzie z dodatkiem odżywki białkowej o smaku waniliowym - hit! dodasz owoc i jest genialne śniadanie. moja ulubiona wersja ze świeżym ananasem : )
Ja bym wolała tego nie gotować. Pełno w tym chemii. Więcej nie kupuj, a to już kupione wypij na zimno. Lepiej nie podgrzewać tych wszystkich substancji, gdyż mleko nie było przeznaczone do grzania i zastosowane konserwanty mogą być nieodporne na temperaturę, a produkty ich rozkładu mogę być niezdrowe (nie chcę powiedzieć toksyczne:P). Juz lepiej do zwykłej owsianki na mleku dodawaj aromat waniliowy, jeśli nie masz naturalnej esencji. Nie jestem eko-natural-świrem, bo jestem chemiczką, ale grzanie substancji użytych z myślą o spożywaniu na zimno sobie odpuść
Ostatnio kilka razy gotowałam owsiankę na czekoladowym napoju sojowym, kalorii jak w zwykłym mleku 3,2%, a smakowała jak z budyniem, pycha
Pasek wagi
Pewnie, że możesz. Ja często tak gotuję, a najbardziej  i smakuje kaszka manna na mleku czekoladowym. Nie pożałujesz :)
ja robie czasem owsianke, kasze manną/orkiszową lub płatki ryzowe na czekoladowym i waniliowym - obie wersje sa pyszne :3
Ja gotuję na mleku sojowym waniliowym, czekoladowym, na mleku z migdałów, z orzechów lasowych, na mleku owsianym ... i zawsze jest pyszna.
Pewnie, że możesz - ja od czasu do czasu kupuję sojowe waniliowe i na nim gotuję, ale muszę rozrobić je z wodą, bo jest za słodkie :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.