- Dołączył: 2008-09-06
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 3138
3 września 2010, 16:45
Na początku przyznam, że hm.... prawie w ogóle nie mam praktyki w gotowaniu.
Ostatnio próbowałam robić dukanowe naleśniki..... no i wszystko fajne tylko za każdym razem się łamały przy przewracaniu .. ;( dałam na patelnie więcej ciasta i to samo.... Powiedzcie mi kucharki co robicie by wam się naleśniki nie łamały?
daje
dwa jajka
dwie łyżki mąki kukurydzianej
pół szklanki mleka
ser mielony bądź nie
sól lub słodzik ...........
3 września 2010, 16:49
dukanowych nie robię ale mogę ci podać niezawodny przepis na tradycyjne:p
- Dołączył: 2009-07-13
- Miasto: Mikroświat
- Liczba postów: 911
3 września 2010, 16:50
Ja robiłam podobne ciasto, tylko bez sera,za to ze mielonymi otrębami :) konsystencję musisz mieć dość płynną , nie powinny się łamać.
Na słono dodaję szpinaku :) mniam. I nie dawaj więcej ciasta, bo za grube zawsze pękają
- Dołączył: 2008-09-06
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 3138
3 września 2010, 16:53
patelnie rozgrzewam'
hmy czyli one maja byc cienkie by sie nie łamały ,......
- Dołączył: 2010-07-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5711
3 września 2010, 17:59
Polecam przewracanie je drewnianą szpatułką Edytowany przez Djabeuu 3 września 2010, 18:00