5 marca 2013, 09:44
czy jest sens smarować kromki zamiast masłem musztardą? musze czyms smarowac, bo suchego chleba nie przełknę, a nie lubie tych wszytskich serków do smarowania
- Dołączył: 2013-02-13
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 10655
5 marca 2013, 11:56
Lusiaaaaa napisał(a):
wiem wiem o kcal, ale ja rzadko ją jem. Tylko jak faktycznie mam ochote;)) ketchup jest ok, ale nie podkreca metabolizmu jak musztarda wiec nie widze sensu zeby go jesc;)
Jest zdrowy bo zawiera duza ilosc likopenu. Pomidory to jedne z niewielu warzyw ktore po przetworzeniu sa zdrowsze niz swieze. Jaki wplyw ma likopen na Twoje cialo...latwo sie dowiedziec
Edytowany przez Marta11148 5 marca 2013, 11:56
- Dołączył: 2011-05-25
- Miasto: Alderaan
- Liczba postów: 12871
5 marca 2013, 16:18
Wszystkim smaruj, nie naraz- na zmianę. Musztarda do kanapki z szynką, chrzan/majonez/masło do kanapki z jajkiem. Wszystko z umiarem, wszystkiego potrzebujesz.
5 marca 2013, 16:36
Ja wybrałabym najzwyklejszy naturalny serek topiony
5 marca 2013, 16:53
Ja wybieram masło mimo wszystko, przecież nie zjadam 10 kanapek grubą posmarowanych masłem, nie ma co popadać w paranoję :)
5 marca 2013, 19:18
Naturalne masło, nie margaryna jest dużo zdrowsze niż musztarda czy majonez.
- Dołączył: 2011-01-14
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2047
5 marca 2013, 21:58
Nie ma sensu. Czego chcesz od masła? To zdrowe tłuszcze też potrzebne w diecie, a przeciez nie zapychasz sie ciagle chlebem.