- Dołączył: 2013-02-07
- Miasto: Świdnica
- Liczba postów: 26
4 marca 2013, 17:12
Kupiłam ostatnio mąkę owsianą, zrobiłam z niej bułki i PORAŻKA nie można jej jeść bo dziwnie gorzko robi się w gardle i piecze. Próbowałam ja próbował mój mąż i to samo....Czy mieliście podobne doświadczenia?
- Dołączył: 2007-11-17
- Miasto: Lublin Dartford Uk
- Liczba postów: 3084
4 marca 2013, 17:17
A z jakich jeszcze składników zrobiłaś ciasto na bułki?
4 marca 2013, 17:37
Hmm....dziwne używam jej do naleśników i nic mi po niej nie było. Może przyczyna tkwi w innym składniku bułek.
- Dołączył: 2010-11-25
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 825
4 marca 2013, 18:00
Sprawdź datę przydatności na opakowaniu mąki, bo czasami gorzki smak (niezależne od rodzaju maki) spowodowany jest właśnie przeterminowaniem! mozesz też włożyć palec do maki i polizac jesli smak tez bedzie gorzki to wina maki.
- Dołączył: 2013-02-07
- Miasto: Świdnica
- Liczba postów: 26
5 marca 2013, 07:49
no dałam jeszcze mąkę żytnią i pszenną jogurt woda i oliwa z oliwek wszystko:)