Temat: Mąka Owsiana - dziwnie pali w gardło

Kupiłam ostatnio mąkę owsianą, zrobiłam z niej bułki i PORAŻKA nie można jej jeść bo dziwnie gorzko robi się w gardle i piecze. Próbowałam ja próbował mój mąż i to samo....Czy mieliście podobne doświadczenia?
A z jakich jeszcze składników zrobiłaś ciasto na bułki?
Pasek wagi
Hmm....dziwne używam jej do naleśników i nic mi po niej nie było. Może przyczyna tkwi w innym składniku bułek.
Sprawdź datę przydatności na opakowaniu mąki, bo czasami gorzki smak (niezależne od rodzaju maki) spowodowany jest właśnie przeterminowaniem! mozesz też włożyć palec do maki i polizac jesli smak tez bedzie gorzki to wina maki.
no dałam jeszcze mąkę żytnią i pszenną jogurt woda i oliwa z oliwek wszystko:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.