Temat: Marchewka z groszkiem - mrożone

Chcialam Was zapytać jak mogę zrobić dietetycznie groszek z marchewką na obiad jako dodatek ? Czytałam w internecie ale tam jest z zasmażką 2 łyżki masła i 2 łyżki mąki - to raczej tak bardzo dietetycznie nie będzie, więc jak mogę to zrobić ?
ugotuj na wodzie
Pasek wagi
gotowane najsmaczniejsze :)
Ja te mrożone wrzucam na kilka min do mikrofalówki i są ok ;)
Pasek wagi

mayuko napisał(a):

ugotuj na wodzie


Właśnie nie chce tak samych gotować w wodzie, nie będzie mi smakować...
Gotujesz w małej ilości wody w garnku aż prawie do rozgotowania. Dodajesz przyprawy (troszkę soli, pieprz - do smaku) Masło tez dodajesię do smaku, jak nie chcesz z masłem to nie dodawaj
Tylko i wyłącznie na parze - najsmaczniej i najzdrowiej.

OkraglaZabcia napisał(a):

mayuko napisał(a):

ugotuj na wodzie
Właśnie nie chce tak samych gotować w wodzie, nie będzie mi smakować...
Może to kwestia przypraw? ja gotuję, doprawiam sobie do smaku i jest dobre :) ale sama z siebie jest mdła. 
Dla mnie to bez sensu dodawać zasmażkę do warzyw,  wtedy się robi z tego już ciężkie i kaloryczne danie
Ja duszę z odrobiną wody do miękkości. Dodaję łyżkę masła, sól i troszkę cukru (stewia, słodzik, miód- co kto woli) do smaku

maryvonne napisał(a):

OkraglaZabcia napisał(a):

mayuko napisał(a):

ugotuj na wodzie
Właśnie nie chce tak samych gotować w wodzie, nie będzie mi smakować...
Może to kwestia przypraw? ja gotuję, doprawiam sobie do smaku i jest dobre :) ale sama z siebie jest mdła. Dla mnie to bez sensu dodawać zasmażkę do warzyw,  wtedy się robi z tego już ciężkie i kaloryczne danie


Dlatego zapytałam tutaj o sposób robienie marchewki z groszkiem bo nie chce jeść tak kalorycznie z zasmażką.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.