15 lutego 2013, 17:21
w przepisie na biszkopt pisze że pół szklanki cukru pudru, a ja chciałam dietetycznie i zastąpić słodzikiem w proszku, więc ile go muszę wziąć żeby była ta sama wartość smakowa :) ?
- Dołączył: 2013-01-06
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 4144
15 lutego 2013, 17:24
bo utyjesz od tego biszkoptu 10kg od razu:/ wez sie nie wyglupiaj, syp ten cukier puder...
15 lutego 2013, 17:32
man1ek napisał(a):
sweetlemon1991 napisał(a):
bo utyjesz od tego biszkoptu 10kg od razu:/ wez sie nie wyglupiaj, syp ten cukier puder...

po to wymyślono słodziki, żeby nimi zastępować cukier. jak nie chce sobie odpuścić i zjeść kalorycznego biszkopta, to czemu ma to robić? boże...
powinno być napisane na słodziku jaką ma moc słodzenia. albo poszukaj w internecie bo to w zależności od produktu:)
15 lutego 2013, 17:35
jak chcesz sie odchudzic to nie ma biszkoptow. nununu
- Dołączył: 2011-10-27
- Miasto:
- Liczba postów: 4650
15 lutego 2013, 17:37
Przy pieczeniu ciasta moze byc problem z zastapieniem cukru przez slodzik. Ciasto po prostu moe nie wyjsc, zrobi sie zakalec lub cos podobnego.
Inaczej jak uzywasz slodzika do zrobienia masy kremowej, lub do posypania, a inaczej kiedy probujesz piec ze slodzikiem.
15 lutego 2013, 17:44
a może zamiast słodzika użyj ksylitolu? To naturalny słodzik i ma "konsystencję" tradycyjnego cukru
- Dołączył: 2011-10-27
- Miasto:
- Liczba postów: 4650
15 lutego 2013, 17:48
Tu raczej chodzi o reakcje chemiczne jakie zachodza podczas pieczenia w wysokiej temperaturze niz o konsystencje.
15 lutego 2013, 20:47
niektóre słodziki podobno gorzknieją w czasie pieczenia..