- Dołączył: 2009-04-05
- Miasto: Kwitnąca Wiśnia
- Liczba postów: 176
20 sierpnia 2010, 12:03
Drogie Vitalie ;d mam do Was pytanie takie jak w temacie. Potrzebuje jakiegoś przepisu na smaczną i mało kaloryczna panierkę do ryb.
20 sierpnia 2010, 12:10
Może sezam? Albo zmielone siemię lniane?
Nigdy takich nie robiłam, tylko oglądałam o tym program:)
- Dołączył: 2009-05-25
- Miasto: Serce Marcina
- Liczba postów: 6741
20 sierpnia 2010, 12:16
mało kalorycznie to raczej z panierką nie bardzo, jak już to zdrowo.
zmielone siemię lniane, otręby - zmielone lub w całości, samo jajko.
- Dołączył: 2008-01-22
- Miasto: Koniec Świata
- Liczba postów: 20187
20 sierpnia 2010, 13:02
W panierce najgorsze jest zasysanie tłuszczu. Jak panierka to bez tluszczu się nie da. Nie można małokalorycznie.
- Dołączył: 2009-07-13
- Miasto: Mikroświat
- Liczba postów: 911
20 sierpnia 2010, 13:09
ja zrobiłam tak: obtoczyłam w serku homogenizowanym kawałki kurczaka, potem w otrębach owsianych i upiekłam w folii - nie jest to to samo co normalna panierka, ale lepszy rydz niż nic ;) może na teflonie się da...nie próbowałam bo wciąż nie mam :(
- Dołączył: 2010-10-18
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 60
4 listopada 2010, 15:46
Na facebooku Sante dodają fajne
przepisy. Ostatnio znalazłam tam przepis na rybę: http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/ryba-w-otrebach/
4 listopada 2010, 17:11
No ja poza tradycyjnymi panierkami jadłam rybki w sezamie (dobra) i w otrębach, chyba jeszcze płatki owsiane były. Co racja, to racja, panierka zasysa tłuszcz. Tak się zastanawiam, skoro siemię i sezam, to głównie tłuszcz, nie powinny go tak chłonąć jak bułka tarta.
- Dołączył: 2010-10-18
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 60
4 listopada 2010, 23:18
Nie ma w ogóle
porównania między zwykłą panierką a tak ze sezamem czy z otrębami. Są
dużo zdrowsze i na pewno mniej tłuste. Z resztą nie potrzebują głębokiego oleju
jak np. płatki.