Temat: galaretka na diecie?

co mysliscie? ma dosyc mało kalorii, choc wiem ze to chemia i cukier. gdybym zjadła małą porcję na sniadanie, to organizm zaczołby magazynowac te weglowodany?
ja jem, bo żelatyna wzmacnia paznokcie;)
Pasek wagi
na śniadanie? raczej na podwieczorek.
jak zjesz raz na jakiś czas to nic się nie stanie, problem w tym, że to posiłek, w którym nie ma nic odżywczego, więc nie traktuj tego jako posiłek, tylko raczej jako dodatek do posiłku, deser, czy coś w tym stylu ;)
Jako przekąskę na drugie śniadanie lub podwieczorek. Możesz też dołożyć jogurt i razem po zmiksowaniu wstawić do lodówki.
Mam mało kalorii bo w 90% jest woda.
Cukier i chemia .... w tej chemii jest kolagen. Brak kolagenu w skórze jest głównym powodem rozstępów. Są lepsze źródła kolagenu.
Zawsze mozesz zrobić galaretkę z mniejszą zawartościa chemii - bierzesz owoce, gotujesz je w niezbyt duzej ilosci wody, wsypujesz żelatynę, mieszasz do rozpuszczenia i wlewasz do pucharków. Od twojego gustu zalezy, czy owoce odcedzisz, czy zostawisz, a masz galaretkę z taką ilością cukru, jak ty chcesz i z prawdziwych owoców, bez chemii, barwników, aromatów, polepszaczy....
ja jem, troszkę galaretki zaspokaja smaki na słodkie :)
jedz na 2 śniadanie albo podwieczorek. warto też dodać do galaretki owoce :)
Zgadzam się z tienną - najlepiej zrobić galaretkę samemu, będzie wtedy miała niemal zero kalorii.
Ja często wcinam taką późnym wieczorem, żeby oszukać żołądek i nie jeść tuż przed snem ;)

A jesli raz na jakiś czas zjesz taką galaretkę ze sklepu, to też nic ci się nie stanie, mała porcja ma przecież mało kalorii, zawsze możesz uciąć je z innego posiłku jeśli chcesz być mega dokładna.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.