6 lutego 2013, 09:57
co mysliscie? ma dosyc mało kalorii, choc wiem ze to chemia i cukier. gdybym zjadła małą porcję na sniadanie, to organizm zaczołby magazynowac te weglowodany?
- Dołączył: 2011-03-24
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 904
6 lutego 2013, 09:59
ja jem, bo żelatyna wzmacnia paznokcie;)
6 lutego 2013, 10:01
na śniadanie? raczej na podwieczorek.
6 lutego 2013, 10:03
jak zjesz raz na jakiś czas to nic się nie stanie, problem w tym, że to posiłek, w którym nie ma nic odżywczego, więc nie traktuj tego jako posiłek, tylko raczej jako dodatek do posiłku, deser, czy coś w tym stylu ;)
- Dołączył: 2012-08-22
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 2122
6 lutego 2013, 10:09
Jako przekąskę na drugie śniadanie lub podwieczorek. Możesz też dołożyć jogurt i razem po zmiksowaniu wstawić do lodówki.
- Dołączył: 2011-12-07
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 1553
6 lutego 2013, 10:11
Mam mało kalorii bo w 90% jest woda.
Cukier i chemia .... w tej chemii jest kolagen. Brak kolagenu w skórze jest głównym powodem rozstępów. Są lepsze źródła kolagenu.
6 lutego 2013, 10:17
Zawsze mozesz zrobić galaretkę z mniejszą zawartościa chemii - bierzesz owoce, gotujesz je w niezbyt duzej ilosci wody, wsypujesz żelatynę, mieszasz do rozpuszczenia i wlewasz do pucharków. Od twojego gustu zalezy, czy owoce odcedzisz, czy zostawisz, a masz galaretkę z taką ilością cukru, jak ty chcesz i z prawdziwych owoców, bez chemii, barwników, aromatów, polepszaczy....
- Dołączył: 2005-12-13
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 3048
6 lutego 2013, 10:26
ja jem, troszkę galaretki zaspokaja smaki na słodkie :)
6 lutego 2013, 10:33
jedz na 2 śniadanie albo podwieczorek. warto też dodać do galaretki owoce :)
- Dołączył: 2008-07-06
- Miasto: Pod Gruszą
- Liczba postów: 7060
6 lutego 2013, 10:44
Zgadzam się z tienną - najlepiej zrobić galaretkę samemu, będzie wtedy miała niemal zero kalorii.
Ja często wcinam taką późnym wieczorem, żeby oszukać żołądek i nie jeść tuż przed snem ;)
A jesli raz na jakiś czas zjesz taką galaretkę ze sklepu, to też nic ci się nie stanie, mała porcja ma przecież mało kalorii, zawsze możesz uciąć je z innego posiłku jeśli chcesz być mega dokładna.